Artikels Plaatsen
Image default
Tuin en buitenleven

5 manieren om de perfecte kunstmatige kerstboom te kiezen

Kunstkerstbomen zijn gemakkelijker op te bergen dan echte, ruiken niet naar een geitenschuur en worden niet opgegeten door knaagdieren. Aan de andere kant zijn ze meestal duurder dan hun natuurlijke tegenhangers en missen ze de wauw-factor die je krijgt met een echte boom. Om u te helpen beslissen welke soort boom geschikt is voor uw huis, hebben we vijf dingen opgesomd waarmee u rekening moet houden als u gaat winkelen.

 

 

Zoek naar de groene sticker

De beste manier om er zeker van te zijn dat een kunstkerstboom van hoge kwaliteit koop, is op zoek te gaan naar het keurmerk op de doos. De meeste kunstbomen op de markt zijn door de Forest Stewardship Council (FSC) gelabeld als milieuvriendelijk product. Dit betekent dat de productie ervan niet heeft bijgedragen tot ontbossing, de mensenrechten of dieren niet heeft gerespecteerd, de biodiversiteit niet heeft aangetast en geen hernieuwbare grondstoffen heeft gebruikt. Enkele kunstbomen zijn ook Greenguard-gecertificeerd, een reeks normen voor de luchtkwaliteit binnenshuis. Zie je geen sticker op de doos, blijf dan weg van die boom.

 

Let op de lengte van de tak

Echte bomen hebben een langere levensduur en zien er beter uit dan kunstbomen zonder bladeren, maar u moet ervoor zorgen dat de takken de juiste lengte hebben voor de hoogte van uw plafond. De meeste echte kerstbomen hebben takken die ongeveer 3 meter boven de vloer uitsteken, maar er zijn ook varianten met kortere takken voor mensen met een lager plafond. Hoe lager de takken, hoe compacter uw boom eruit zal zien, maar het kan ook uitdagender zijn om te versieren. Als je een echt hoog plafond hebt, moet je waarschijnlijk kijken naar een kunstboom. Die hebben meestal meer uniforme taklengtes, en een boom kopen die nog hoger is dan je nodig hebt, kan behoorlijk lastig zijn.

 

Vergeet niet te schudden

Voordat je een kunstboom koopt, kun je hem het beste goed schudden om er zeker van te zijn dat de naalden aan de takken vastzitten. Je moet ervoor zorgen dat ze niet allemaal samengeklit zitten aan de basis van de boom waar ze moeilijk te zien zijn. Onderzoek de takken om er zeker van te zijn dat ze niet los zitten of slap zijn. Zorg ervoor dat de boom stevig aanvoelt; als hij te slap is of de takken te los zitten, zal hij waarschijnlijk niet lang meegaan.

 

Controleer de lampen voordat u ze koopt

Voordat je een boom koopt, moet je de lampjes testen. Je wilt niet ontdekken dat je een blindganger hebt gekocht wanneer je de boom uit de winkel naar huis sleept. Als alle lampjes werken, noteer dan het type lampjes dat erbij zit, zodat u vervangende lampjes kunt kopen als ze doorbranden.

 

Let niet alleen op de hoogte

Naast de hoogte van de boom moet u ook aan de breedte denken. Als hij te breed is voor uw ruimte, zult u moeite hebben om hem goed te versieren. U wilt ook niet dat hij uw meubels in de schaduw stelt.

 

De conclusie

Echte kerstbomen zijn milieuvriendelijker dan kunstbomen, bieden een authentiekere ervaring en ruiken heerlijk. Ze zijn echter duurder en het kost meer tijd om ze op te zetten. Kunstbomen zijn goedkoper, gemakkelijker op te zetten en nemen minder ruimte in beslag. Ze zijn er ook in allerlei vormen en kunnen jarenlang worden hergebruikt. Met zo veel opties beschikbaar, moet het vinden van de perfecte boom voor uw huis gemakkelijk zijn. Denk bij het winkelen aan de lengte van de takken, de lichtjes op de boom en de breedte. Het is niet nodig om genoegen te nemen met een ondermaatse boom als er genoeg geweldige opties beschikbaar zijn.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/104/kersthuisjes