Artikels Plaatsen
Image default
Tuin en buitenleven

5 redenen om een kunstmatige kerstboom te kopen

Een kunstkerstboom kopen is over het algemeen goedkoper dan echte, vergen minder onderhoud en zien er bijna net zo goed uit. Sommige kunstbomen kunnen zelfs de meest oplettende bezoeker voor de gek houden. Met die kennis komt u misschien in de verleiding om dit jaar een kunstboom te kopen in plaats van een echte. Maar waarom zou je? Wat zijn de voordelen van een kunstboom? Hier zijn vijf redenen om deze kerst voor een kunstmatige boom te kiezen…

 

 

Ze zijn goedkoper

De gemiddelde echte kerstboom kost ongeveer 100 dollar. De gemiddelde kunstboom kost slechts 30 dollar, wat een aanzienlijk prijsverschil is. En zelfs de duurste kunstkerstboom is nog steeds goedkoper. Als u een beperkt budget hebt, is dit een goede reden om een kunstboom te kopen. U kunt de besparing ook gebruiken om meer kerstversiering te kopen. En als je kinderen hebt, kun je het extra geld gebruiken om speelgoed voor ze te kopen. U kunt uw echte kerstboom na de kerst ook verkopen. Het extra geld kunt u gebruiken om volgend jaar een nieuwe kunstboom te kopen.

 

Ze vereisen minder onderhoud

Echte kerstbomen vergen veel onderhoud. Ze moeten regelmatig water krijgen en besproeid worden om schimmel en rotting te voorkomen. U moet de boom ook regelmatig schudden om het water gelijkmatig te verdelen. En dit alles moet u elke dag doen. U moet er ook aan denken om het op speciale dagen te doen, zoals in de aanloop naar Kerstmis en op de dag van Kerstmis. Als u vergeet uw boom water te geven, kan hij afsterven. Als dat gebeurt, heb je geen kerstboom meer. Maar als je een kunstboom vergeet water te geven, gebeurt er niets ergs.

 

Ze ruiken niet

Echte kerstbomen ruiken heerlijk, maar ze ruiken ook slecht. Ze ruiken sterk naar dennennaalden, een geur die sommige mensen lekker vinden en anderen haten. Maar als een echte kerstboom uitdroogt, ruikt hij echt slecht. Het ruikt naar een rotte boom, gras of hooi. Deze geur heet “pinetree” of “kerstboom” geur. Deze geur kan moeilijk weg te krijgen zijn. Het kan vooral moeilijk zijn om er vanaf te komen als je huisdieren hebt. Zij maken de geur vaak nog sterker. Omdat echte bomen water moeten krijgen, kunnen ze niet zonder toezicht in huis blijven. Als ze niet in de gaten worden gehouden, kunnen ze het huis te stinkend maken om in te vertoeven. En als je allergieën hebt, kun je beter wegblijven van echte bomen. De geur kan uw allergieën verergeren.

 

U kunt ze gemakkelijk opbergen na Kerstmis.

Echte kerstbomen moeten op een speciale manier worden opgeborgen. Je moet ze omzagen, laten drogen en dan opbergen op een manier die ze fris houdt. Als u een van deze stappen vergeet, kan uw boom doodgaan. Maar als u een van deze stappen bij een kunstboom vergeet, gebeurt er niets ergs. U hoeft zich geen zorgen te maken over het uitdrogen van de boom of het bewaren ervan. U kunt hem gewoon in een doos stoppen en opbergen tot volgend jaar.

 

Ze zijn er in veel verschillende kleuren en maten.

Echte kerstbomen zijn er maar in één kleur: groen. Kunstkerstbomen zijn er echter in veel verschillende kleuren. Er zijn ook veel nepkerstbomen die eruit zien alsof er echte dennennaalden op zitten. Afgezien van het kleurverschil zijn ze er ook in een paar verschillende maten. Ze komen in zowel kleine als extra grote. Er is ook een soort die kan worden gebruikt op trappen.

 

Conclusie

Echte kerstbomen hebben hun voordelen. Maar de voordelen van kunstbomen zijn vaak hetzelfde of zelfs beter. Kunstbomen zijn over het algemeen goedkoper, vergen minder onderhoud, stinken niet, je kunt ze na de kerst gemakkelijk opbergen, ze zijn er in veel verschillende kleuren en maten. Het enige nadeel is dat ze er niet zo echt uitzien als echte kerstbomen. Nu u weet waarom u een kunstboom moet kopen, kunt u de beste voor u kiezen. Blijf weg van de goedkope kunstbomen. Die kunnen qua schoonheid niet concurreren met echte bomen.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/104/kersthuisjes