Artikels Plaatsen
Image default
Dieren

8 Voedingsmiddelen die u nooit aan uw hond moet geven

Honden zijn natuurlijke omnivoren met een grote voorkeur voor dierlijke eiwitten. Veel honden hebben ook een voorbeschiktheid om groenten te eten, wat waarschijnlijk de reden is waarom ze daar gemakkelijk voor kunnen worden opgeleid. Er zijn echter enkele voedingsmiddelen die gevaarlijk en zelfs giftig zijn voor honden. De meeste daarvan zijn geen verrassing als u ooit een hond heeft gehad. Het is belangrijk dat u begrijpt wat uw hond wel en niet mag eten om hem veilig, gezond en gelukkig te houden! Een hypoallergeen hondenvoer is altijd goed.

 

 

Eggs

Honden die eieren te eten krijgen kunnen een tekort aan vitamine E ontwikkelen. Symptomen van dit tekort zijn spierzwakte en gewrichtspijn. Eieren bevatten ook veel cholesterol, en het voeren ervan aan uw hond kan het cholesterolgehalte in het bloed doen stijgen, wat het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Bovendien kan het voeren van ondergekookte eieren de kans op salmonellavergiftiging vergroten. Eieren zijn een veel voorkomend allergeen bij honden, en ze kunnen huidallergieën en jeuk veroorzaken. Eiwitten bevatten een eiwit genaamd lysozym, dat ook voorkomt in de tranen en het speeksel van mensen. Hoewel dit voor mensen geen probleem is, kan het bij honden oog- en huidinfecties veroorzaken.

 

Rauw vlees

Bacteriën zoals E. coli, Salmonella en Clostridium komen vaak voor in rauw vlees. Koken doodt deze bacteriën, maar het eten van rauw vlees kan leiden tot ernstige ziekte en zelfs de dood bij honden. Salmonellavergiftiging kan braken en diarree veroorzaken; in extreme gevallen kan het binnen 36 uur tot de dood leiden. De symptomen van voedselvergiftiging kunnen tot 10 dagen op zich laten wachten. Gekookt vlees is over het algemeen veilig om aan uw hond te voeren. Een dieet dat voornamelijk uit vlees bestaat, kan echter leiden tot voedingstekorten en het risico op overgewicht vergroten. Honden die rauw vlees eten lopen ook een groter risico op besmetting met parasieten.

 

Koffie en thee

Zowel koffie als thee zijn rijk aan cafeïne, wat schadelijk kan zijn voor honden. Grote hoeveelheden cafeïne kunnen braken en diarree bij honden veroorzaken. Cafeïne kan leiden tot de ontwikkeling van angst bij honden, wat problematisch kan zijn als het extreem is. Angst kan ertoe leiden dat een hond overdreven angstig, agressief of zelfs teruggetrokken wordt. Cafeïne kan ook het hart beïnvloeden, waardoor de hartslag en bloeddruk verhoogd worden. Andere bijwerkingen van cafeïne bij honden zijn meer plassen, rusteloosheid en lusteloosheid.

 

Opmerkingen

Honden kunnen alle onderstaande groenten eten, met uitzondering van maïs en champignons. Hoewel deze groenten veilig zijn voor honden, moeten ze met mate worden gegeten. Zoals alle voedingsmiddelen kan te veel van een groente problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld, te veel wortelen kan leiden tot maagklachten en te veel spinazie kan veel oxalaten bevatten, wat problemen met de nierfunctie kan veroorzaken. Groenten met een hoog vitamine A-gehalte, zoals wortelen en zoete aardappelen, mogen niet worden gegeven aan honden die het risico lopen hypervitaminose A te ontwikkelen. Worteltoppen zijn ook gevaarlijk omdat ze een neurotoxine bevatten die carotatoxine heet. Dit kan leiden tot braken, diarree en zelfs de dood bij sommige honden.

 

Druiven en Rozijnen

Honden kunnen druiven en rozijnen eten, maar ze mogen alleen met mate worden gegeven. Druiven bevatten een giftige stof, cyanide genaamd, en rozijnen bevatten veel suiker. Druiven en rozijnen kunnen bij honden extreem braken en diarree veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze een medisch noodgeval veroorzaken dat zelfs tot de dood kan leiden.

 

Alcohol

Zelfs een kleine hoeveelheid alcohol kan braken en een daling van de bloedsuikerspiegel bij honden veroorzaken. Grote hoeveelheden alcohol kunnen leiden tot braken, diarree, depressie en een zeer trage hartslag. In extreme gevallen kan alcohol schade aan de alvleesklier van de hond en de dood veroorzaken.

 

Conclusie

Honden zijn opportunistische omnivoren die voornamelijk vlees eten. Zij zijn echter veel minder goed in staat bepaalde voedingsstoffen te verwerken dan mensen. Honden kunnen bijvoorbeeld koolhydraten niet op dezelfde manier afbreken als mensen. Daarom is het belangrijk honden een evenwichtige voeding te geven met koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Bepaalde menselijke voedingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor honden, dus het is belangrijk om te weten welke dat zijn. Het is ook belangrijk in gedachten te houden dat verschillende honden verschillende voedingsbehoeften hebben. Dit betekent dat puppy’s, senior honden en zieke honden andere voedingsbehoeften hebben dan volwassen honden in goede gezondheid.

https://www.petfooddiscount.nl/content/vetarm-hondenvoer