Artikels Plaatsen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Alles wat je moet weten over geluidsoverlast op kantoor

Iedereen heeft wel eens last van geluidsoverlast op kantoor. Het ene moment zit er een collega te bellen en het andere moment gaan twee collega’s uitgebreid in overleg. De vraag is wanneer je geluid officieel als overlast mag noemen? Of nog belangrijker: wat kun je doen tegen geluidsoverlast? Volg deze 3 tips om voortaan in een stil kantoor te werken. 

Noise-cancelling koptelefoon

Ondanks dat er richtlijnen zijn omtrent geluidsoverlast op kantoor, ervaart elke werknemer dat anders. De een vindt het geluid van het koffiezetapparaat te hard, de ander kan prima werken terwijl de muziek hard aanstaat. Dit is eenvoudig op te lossen met een noise-cancelling koptelefoon. Op deze manier kun je problemen verhelpen zonder meteen de gehele inrichting aan te passen. 

Geluiddempende kantoorinrichting

In een coworking ruimte of kantoortuin is het al snel gehorig. Met het juiste kantoor meubilair is dit eenvoudig recht te zetten. Met een geschikte inrichting kun je al snel een open ruimte omtoveren tot een ruimte waarin het een stuk minder gehorig is. Hierdoor wordt de werkomgeving een stuk prettiger. Plaats bijvoorbeeld scheidingswanden tussen bureaus of verplaats de printer en het koffiezetapparaat naar een andere ruimte. Daarnaast mogen raamdecoratie en vloerkleden niet ontbreken. Deze materialen absorberen het geluid. 

Er zijn meerdere manieren om het geluid in een ruimte te dempen. Plaats bijvoorbeeld een aantal grote planten in de ruimte. Planten zorgen naast een gunstig zuurstofniveau en minder stress, ook voor een betere akoestiek in een werkomgeving. 

Creëer speciale ruimtes om te bellen

Het kan best storend zijn als een collega continu aan het bellen is. Dit kan zorgen voor geluidsoverlast in een kantoorruimte. Deze vorm van overlast is lastig te verhelpen, omdat bellen in de meeste gevallen onderdeel zijn van een functie. Hierdoor is het geluidsniveau al snel te hoog. Gelukkig zijn er speciale vergaderboxen ontwikkeld voor bellers. Bij deze boxen komt er geen geluid naar binnen, maar gaat er ook geen geluid naar buiten. Deze ruimtes zijn ideaal om telefoongesprekken te voeren of om een kort overleg te voeren.

Als je drastisch maatregelen wilt nemen tegen geluidsoverlast op kantoor, kun je het best investeren in vergaderboxen en akoestische materialen. Wil je toch liever klein beginnen? Plaats dan gordijnen, kleden en planten óf voorzie je medewerkers van noise-cancelling koptelefoons. Waar je ook begint met het verlagen van de aantal decibellen in een ruimte, de adviseurs van SKEPP helpen je graag op weg met geschikte producten. 

http://skepp.com/be/