5 nov

Het renoveren van uw woning, waar moet u op letten?

Verbouwen is voor de ene persoon een groot genot en voor de ander is het juist een grote ergernis. Waar dient op gelet te worden om binnen het budget te blijven?

Ervoor kiezen om delen van uw woning te renoveren is nogal een groot project. Heel veel plannen, de armen uit de mouwen steken en veel knopen doorhakken. Nadat u een tijd in een bouwput heeft geleefd bent u ook benieuwd of het de vruchten gaat afwerpen. Wordt het ook zo mooi zoals u had verwacht? Het financiële deel is niet zo makkelijk om te plannen als verwacht. Er zijn namelijk altijd kosten waar u in eerste instantie niet vanuit ging. Hier volgen een aantal aanwijzingen om een basis vast te leggen.

Het financieren van een renovatie

Een renovatie kan duur zijn. Als je bijvoorbeeld je badkamer wilt vernieuwen heb je niet alleen een nieuw badkamermeubel nodig. Ook wordt vaak de vloer gerenoveerd en (een gedeelte van) de douche. Misschien wilt u wel een badkuip laten plaatsen. Alles is mogelijk, als het maar past binnen het budget. Om je budget te vergroten kun je ook een persoonlijke lening afsluiten voor de renovatie. Zo heb je wat meer ruimte in wat je kunt renoveren. Misschien kun je dan zelfs wel een regendouche laten plaatsen! Zo zijn er speciale renovatieleningen. Deze renovatielening kan gebruikt worden voor het vernieuwen van een badkamer of keuken, maar kan ook als je je huis wilt laten aanbouwen.

Vergunningen

U betaalt voor de behandeling van vergunningaanvragen: vergoedingen voor dienstverlening door gemeenten, zoals het verlenen van bouw- of milieuvergunningen. Er komt dus meer geld bij kijken dan je waarschijnlijk van tevoren gedacht had. Controleer daarom altijd van tevoren hoeveel geld u kunt lenen door een simulatie van je lening te doen. Op deze manier ben je er altijd zeker van dat je de lening kunt terugbetalen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/woning/
21 okt

Een document vertalen: dit moet u weten

Stel dat u geen deel uitmaakt van de sector van de taaldiensten. In dat geval kan het proces van taalvertaling moeilijk voor u zijn. Het allereerste wat u moet weten is dat bij het vertalen van documenten een woord-voor-woord-vervanging van het origineel alleen niet gaat werken. U moet zich bewust zijn van een aantal kritische aspecten van het vertaalproces en weten hoe belangrijk het is. De vier belangrijkste dingen die u moet weten over documentvertaling zijn de volgende.

Adequate voorbereiding

Voordat het vertaalproces begint, moet de persoon of dienst die gaat vertalen zich adequaat voorbereiden. Zelfs ervaren vertalers, erkennen dat het uiterst moeilijk zal zijn om een exacte vertaling te maken. Het is nog steeds mogelijk, zo niet noodzakelijk, om nauwkeurige vertalingen te hebben die in de meeste gevallen hun doel moeten dienen. Andere zaken waar u bij de voorbereiding van de conversie rekening mee wilt houden zijn:

– Tijdsdruk

– Doelgroep

– Het onderwerp of thema van de tekst

 

De specialisatie van de vertaler en hun vertrouwdheid met het onderwerp

Vertalers hebben, net als alle mensen in de academische wereld, expertise in verschillende vaardigheden en hebben verschillende specialisaties. Er zijn generalistische vertalers die algemene onderwerpen vertalen. Andere gespecialiseerde vertalers bieden hun diensten vaak uitsluitend aan op verschillende onderwerpen. Zo kunnen vertalers met een technische achtergrond zorgen voor een professionele technische vertaling. Er is een normaal proces dat vertalers meestal volgen, zelfs als ze een onderwerp vertalen dat hen goed bekend is. Ze doen een vroege doorlezing van de brontekst om een samenvattend beeld te krijgen van hetzelfde. Deze doorlezing wordt gevolgd door onderzoek, verwijzingen en het krijgen van feedback van de klant met betrekking tot de specifieke terminologie die ze willen volgen. Dit alles dient om de nauwkeurigheid en consistentie van het vertaalde document te waarborgen.

Stijlkenmerken van een document zijn ook cruciaal bij het vertalen ervan. De stilistische aspecten gelden vooral voor marketinggerelateerd materiaal waarbij de toon en de vorm van de kopie een bepaalde functie hebben.

Een ander kritisch punt voor vertalers om te overwegen is de toon van de vertaling, of die nu informeel of formeel is. Hiervoor moet de vertaler ook rekening houden met de specifieke talen waarmee hij of zij te maken heeft. Een vertaler moet daar ook rekening mee houden.

  1. 3. Doelpubliek

Als een vertaler zich goed bewust is van zijn publiek, zal hij hen hun vertaling volgens deze input laten maken. Er zijn inderdaad richtlijnen voor vertalers om te volgen, maar elke documentvertalingsactiviteit vraagt om een unieke aanpak. De keuze van de termen is van cruciaal belang. Indien u een beroep doet op een vertaalbureau, is er vaak een projectmanager die de vertalers in de goede richting kan sturen.

Wat een vertaler ook moet opmerken is de culturele woordenschat. Vaak zijn er eenvoudigweg geen gelijkwaardige termen voor bepaalde culturele woorden. In dergelijke omstandigheden brengen vertalers de essentiële boodschap van de brontekst over. Zo kunnen lezers van een andere taal de betekenis van de oorspronkelijke versie beter begrijpen.

4 feb

Mooie werfborden voor uw onderneming online bestellen

Wanneer uw bouwbedrijf aan een project bezig is, wilt u graag duidelijk maken aan de voorbijgangers dat jullie daar aan het werk zijn. Wanneer een voetganger onder de indruk is van uw werkzaamheden, zal hij genegen zijn om, wanneer hijzelf gaat bouwen, contact op te nemen met jullie. Wanneer u deze werfborden online gaat bestellen, wilt u rekenen op een mooie en duidelijke weergave van het logo van uw bedrijf. Daarnaast beschikt u het liefst over een stevig werfbord, voor meerdere gebruiken. Dan zijn de services van Creafor uitstekend voor u. Zij helpen u graag bij het verwezenlijken van prachtige werfborden, die u makkelijk online kunt bestellen.

De vele mogelijkheden voor een zichtbare onderneming

Meestal bevestigt u deze werfborden aan de omheining van de bouwwerf. Bij Creafor bieden ze de mogelijkheid om deze op een meer zichtbare manier te plaatsen door twee palen te gebruiken. Hierbij plaatst u op strategische plaatsen de borden zodat de naam van het bedrijf in elke hoek van het domein zichtbaar is. Aan straatkanten is het ook altijd verstandig om werfborden te plaatsen, zodat ook de autobestuurders uw logo zien. Wanneer u de werfborden online gaat bestellen, wilt u natuurlijk ook dat de typerende kleuren van uw bedrijf opvallen. Daarom drukken ze zowel bij digitaal full color als bij zeefdruk de borden kleur per kleur voor een mooie afwerking.

Geniet van een eenvoudige service

Hoe gaat nu precies het proces van werfborden online bestellen bij Creafor in zijn werk? Dit gaat heel eenvoudig via de website. U kiest hierbij uit het materiaal van de borden en het gewenste formaat. Vervolgens kiest u wat voor kleuren u graag had gezien, met mogelijkheden tot fluorescerende, reflecterende en fosforescerende kleuren. Op basis hiervan gaan de medewerkers van Creafor aan de slag en bezorgen u dan zo snel mogelijk de bestelde werfborden. Ervaar zelf deze uitstekende service en vertrouw op hun specialisme en deskundigheid.

https://creafor.be/
29 apr

Services van VDP

Misschien heeft u al wel eens gehoord van crossdocking: een proces binnen de logistiek dat is gericht is op het kleiner maken van de zending groottes en het verkorten van de doorlooptijden. Eén van de grootste voordelen van crossdocking is dat er veel meer snelheid in het proces kan worden toegepast. Verdere pickprocessen zijn onnodig, en ook is er geen sprake van opname in de voorraad. De goederen worden uitgeladen uit de inkomende trailer en direct in de vertrekkende trailer gezet. Dit houdt in dat de goederen in normale gevallen (veel) minder dan 24 uur in de crossdock blijven staan. In sommige gevallen is die tijd zelfs korter dan één uur! Crossdocking levert niet alleen meer tijd op, er worden ook kosten mee bespaard. Omdat de goederen niet in de voorraad worden opgenomen en makkelijk kunnen worden gebundeld met andere producten, is er minder geld nodig voor opslag, arbeid en transport. Zendingen kunnen sneller en frequenter, zonder een onnodig lange doorlooptijd.

VPD is er voor u om crossdocking waar te maken. Transport VPD verzorgt uw dagelijkse afhalingen en leveringen over heel België en Luxemburg dankzij een efficiënte 24-uur service. Onze chauffeurs vertegenwoordigen uw bedrijf. VPD maakt er een punt van dat ze voorkomend, behulpzaam en correct zijn. Onze binnenlandse distributie vinden plaats in België en Luxemburg met dagelijkse of geplande afhalingen van uw zendingen. De sortering gebeuren in ons magazijn in Lembeek. De verdeling bij uw klanten op de volgende werkdag. Van Tracking & Tracing kunt u gebruik maken. Net als van POD via internet.

Levering van grote, zware goederen die u net verkocht in uw winkel of via uw webshop? In ons concept van 2-Man Delivery vervoeren onze medewerkers uw goederen en brengen ze bij de klant binnen. Dit is een onderdeel van onze transport service. Ook etageleveringen zijn geen probleem en doen we met de glimlach. Afhankelijk van de leveringsvoorwaarden van de winkel waar u uw aankoop doet, bieden we extra services zoals het aansluiten van de gekochte goederen. Als het gewenst is sluiten we elektro aan op schakelaars. Zodra het nodig is keren we de draaideurrichting om. Na het aanschaffen van een bed zijn wij bereid om de basismontage uit te voeren. Bij missing van een lift of de mankracht zijn wij er ook voor u voor etageleveringen.

https://www.vpd.eu/