Artikels Plaatsen
Image default
Meubels

De perfecte buitenstijl voor uw tuin: De Definitieve Gids

De perfecte buitenstijl voor uw tuin: De Definitieve Gids

 

Er is niets zo ontspannend als tijd doorbrengen in uw tuin. Om u te helpen een rustige en vredige ruimte te creëren, hebben we deze ultieme gids voor de beste buitenstijlen samengesteld, met alles van naturalistische tuinen tot Aziatisch geïnspireerde regentuinen en alle benodigdheden vallen te vinden in een groot tuincentrum. Het beperken van onderhoud en verzorging is een belangrijke overweging bij het ontwerpen van uw eigen tuin – vooral als u een kleine ruimte en weinig vrije tijd hebt. De nadruk moet liggen op planten die inheems zijn of goed gedijen in uw plaatselijke klimaat. De sleutel tot een succesvolle tuin is het vinden van een balans tussen een esthetisch ontwerp en optimale groeiomstandigheden voor de planten die je kiest. Laten we eens kijken naar een aantal van de meest populaire voorbeelden van outdoor stijl en zien wat ze gemeen hebben:

 

tuinen met inheemse planten

Een algemeen doel bij het ontwerpen van een tuin is om te proberen de omgeving na te bootsen waarin de planten van nature zouden gedijen. Het perfecte voorbeeld hiervan is het gebruik van inheemse planten in je tuin. Inheemse soorten zijn soorten die in de loop van duizenden jaren in uw regio zijn geëvolueerd om zich aan te passen aan uw bodem, klimaat en daglengte. Ze vergen weinig onderhoud en zijn geweldig voor bestuivers en andere nuttige insecten. Een veel voorkomende misvatting is dat inheemse planten er niet zo mooi uitzien als exotische soorten, maar dit is niet altijd het geval. Sommige inheemse planten zijn zeer decoratief, zoals de alomtegenwoordige paarse wilde bloem, black-eyed Susan, die inheems is in de meeste gebieden in Noord-Amerika.

 

Japanse tuinen

Een Japanse tuin bestaat uit een paar sleutelelementen – planten, stenen, water, en ruimte. Deze tuinen zijn ontworpen om de eenvoud en rust van de natuur na te bootsen. Stenen zijn een belangrijk element in Japans geïnspireerde tuinen. Het gebruik ervan gaat terug tot de 13e eeuw, toen ze werden geplaatst als markering voor reizigers. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd om de harmonie van de natuur te weerspiegelen. De grootte en de vorm van de stenen zijn zo gekozen dat ze vloeiend in elkaar overgaan en elkaar aanvullen. Ze kunnen ook worden gebruikt om verschillende gebieden in de tuin te omlijsten en worden vaak op een bed van zand gelegd om een zijdeachtige textuur toe te voegen.

 

Woestijnachtige/xerische tuinen

Woestijntuinen zijn meestal een combinatie van stenen, hout en cactussen, aangevuld met sierlijk interieur zoals bijvoorbeeld Borek Tuinmeubelen.De planten die in woestijnen worden gebruikt zijn droogtetolerant en hebben ondiepe wortels om uitputting van water te voorkomen. Hoewel cactussen het meest worden geassocieerd met woestijnplanten, gedijen ze eigenlijk maar in een paar woestijngebieden. Tuinieren met woestijnplanten kan een geweldige manier zijn om een natuurlijk tintje aan uw huis toe te voegen en een rustgevende ambiance te creëren met zeer weinig inspanning. Een woestijn tuin is een geweldige manier om een natuurlijke touch toe te voegen aan uw huis en een rustgevende sfeer te creëren met zeer weinig inspanning. Een woestijn tuin is een geweldige manier om een natuurlijke touch toe te voegen aan uw huis en een rustgevende sfeer te creëren met zeer weinig inspanning.

 

Grazing

Begrazing is een duurzame manier om je tuin te beheren, waarbij je een reeks planten op een cyclische manier kunt gebruiken. Dit betekent dat u een plant oogst wanneer deze op zijn levendigst en voedzaamst is. Dit maximaliseert de productie en zorgt ervoor dat niets wordt verspild. De meest gebruikte planten zijn peulvruchten zoals klaver, alfalfa en suikererwten. Deze planten kunnen worden geoogst en op verschillende manieren worden gebruikt, waaronder compostering. Begrazing is een duurzame manier om je tuin te beheren, waarbij je een reeks planten op een cyclische manier kunt gebruiken. Dit betekent dat je een plant oogst wanneer deze op zijn levendigst en voedzaamst is. Dit maximaliseert de productie en zorgt ervoor dat er niets wordt verspild.

 

Tuinen met regen

Een van de meest voorkomende en eenvoudige manieren om water in je tuin te verwerken, is het aanleggen van een waterpartij, zoals een vijver of een klein beekje. Een kleine waterpartij in de tuin kan een rustgevende sfeer scheppen en een geweldig middelpunt vormen. Het zal ook helpen om wilde dieren, waaronder bijen, naar uw tuin te brengen en het een aantrekkelijkere plek maken om te ontspannen en tot rust te komen. Een kleine waterpartij in de tuin kan een rustgevende sfeer scheppen en een geweldig middelpunt vormen. Het zal ook helpen om wilde dieren, waaronder bijen, naar uw tuin te brengen en het een aantrekkelijker plek maken om te ontspannen en tot rust te komen. Een kleine waterpartij in de tuin kan een rustgevende sfeer scheppen en een geweldig middelpunt vormen. Het brengt ook wilde dieren, waaronder bijen, naar uw tuin en maakt het een aantrekkelijker plek om te ontspannen en tot rust te komen.

http://www.eurofleur.nl