Artikels Plaatsen
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van industriële keukens?

Keukens zijn in verschillende vormen, stijlen, maten en kleuren te koop. Vaak kies je voor een bepaalde stijl van de keuken, die ook aansluit bij het interieur van de woning. Vooral wanneer het een open keuken betreft die direct in verbinding staat met de woonkamer. Een van de populairste stijlen is de industriële keuken, maar wat zijn de kenmerken van industriële keukens en de voordelen? In deze blog leggen we het uit.

Stoer uiterlijk

Een industriële keuken is vooral stoer. In deze keukens zien we een combinatie van materialen en kleuren die voor een eigentijds en stoer karakter zorgen. Veelgebruikte materialen voor deze keukens zijn metaal, hout, natuursteen, RVS en koper. De kleuren zijn vaak houtkleurig en zwart, maar ook grijs en goud misstaan niet in een industriële keuken. Combineer bijvoorbeeld het aanrechtblad van hout met zwarte metalen elementen of kies voor een wand van RVS met bijpassende inbouwapparatuur.

Industriële keukens zijn ruim opgezet

Industriële keukens zijn doorgaans ruim opgezet. Er is genoeg bewegingsruimte en ook een hoger plafond maakt een industriële keuken wat het is. Voldoende bewegingsruimte betekent ook een stukje comfort, want je hebt dus voldoende bewegingsruimte om te kunnen koken. Wat natuurlijk een belangrijke eigenschap van de keuken is. Maar ook ruimte om te zitten of te staan nemen voordelen met zich mee. Met een zitplek, bijvoorbeeld door een bar of eiland met krukken te monteren, kun je meer sfeer en gezelligheid in de keuken creëren.

Goed te combineren

Een voordeel van industriële keukens is dat ze goed te combineren zijn met andere keukenstijlen die wellicht ook de voorkeur hebben. Op die manier kun je bijvoorbeeld de invloeden van een landelijke keuken laten terugkomen in een industriële keuken of je kiest voor een iets moderne look, waarbij het vooral belangrijk is dat de keuken minimalistisch is ingericht. Op die manier kies je het beste uit meerdere werelden en kun je ook vrij eenvoudig je droomkeuken samenstellen.

Gezelligheid in industriële keukens

Omdat er veel invloeden van hout zijn terug te zien in industriële keukens, zijn deze keukens van nature ook sfeervol en warm. Je kunt het hier prima gezellig hebben als je staat te koken of als je een maaltijd nuttigt. Je kunt nog meer gezelligheid creëren door bijvoorbeeld meer sfeerverlichting aan te brengen of je kunt voor mooie keukenaccessoires kiezen. We zien bijvoorbeeld dat accessoires van koper, goud en hout enorm goed in deze  keukens passen.

Eiland behoort tot de mogelijkheden

Industriële keukens zijn eventueel met een eiland te koop. Dat betekent dat je bijvoorbeeld een mooie combinatie van de keuken en de woonkamer kunt maken. Er is een duidelijke scheiding, maar toch verlies je nooit het contact met de woonkamer als je staat te koken. Eilanden en kookeilanden zorgen ook voor meer bergings- en werkruimte en dat mag zeker als een groot voordeel worden gezien. Een eiland kan ook prima dienst doen als zitplek als je er bijvoorbeeld een paar krukken neerzet. Je kunt hier dan zitten, eten en drinken of zelfs een spelletje doen.