Artikels Plaatsen
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van sprinklerleidingen

Wanneer u reeds werkt met of u wilt gebruik gaan maken van sprinklerleidingen, dan bent u verstandig bezig. Een sprinklerinstallatie bestaande uit de leidingen in combinatie met sprinklers vormt een uitstekende manier om een beginnende brand te beheersen en blussen. Hierbij wordt de schade van de brand en van het water beperkt tot de ruimte waar de brand gelokaliseerd was. Sprinklerleidingen bieden echter nog meer voordelen, wanneer ze volgens de normen door een deskundig installatiebedrijf geïnstalleerd zijn, zoals Fire Security uit Wortel, provincie Antwerpen.

Juridische verantwoordelijkheid bij brand

Eigenaren van gebouwen zijn net als woningeigenaren verantwoordelijk voor hun panden. Zodoende is brandveiligheid voor de rekening van de gebouweigenaar. Bij het aanvragen van een bouwvergunning voor een bepaald gebouw moet u kunnen aantonen dat er volgens de wettelijke eisen gebouwd wordt. Een sprinklerinstallatie in uw gebouw getuigd ervan dat er gekozen is voor een veilige oplossing en dus dat er verantwoord gebouwd is als het op brandveiligheid aankomt.  

Milieu & duurzaamheid

Uiteraard zorgen sprinklerleidingen er ook voor dat uw gebouw duurzaam is. Een gebouw waarin het risico tot volledige uitbranding beperkt blijft, is duurzaam te noemen. Tevens is een sprinklersysteem een bescherming voor mens en milieu. De giftige rookgassen die tijdens een brand ontstaan, worden door de sproeiers afgekoeld en binnen een ruimte gehouden. Hierdoor kan de giftige rook geen schade aan het milieu aanrichten.

Vraag naar de mogelijkheden bij de specialist

Wilt u ook sprinklerleidingen in Antwerpen laten installeren in uw bedrijfspand? Schakel dan een specialist, zoals Fire Security uit Wortel, in de provincie Antwerpen, in. Zij voeren hun werkzaamheden door heel België uit. Verzeker de brandveiligheid in uw pand en ga met deze partij in zee. Ze helpen u graag om uw pand veilig te maken. Neem eens contact op met hun specialisten om het een en ander te bespreken. U vindt alle contactgegevens op de website van deze partij.

https://firesecurity.be/