Artikels Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

Een hottub in de achtertuin? Dit zijn de voordelen

Niets is natuurlijk zo heerlijk rustgevend als een dag naar een wellnesscentrum. Na een drukke werkweek wil je vaak neits liever, maar hier heb je vaak niet alle tijd voor. Dit is waar een hottub uitkomst biedt. Met een hottub kom je na een drukke dag op kantoor of een intensieve dag in de buitenlucht volledig tot rust in je eigen hottub, zonder dat je een afspraak hoeft te maken. Naast deze voordelen kent een hot tub nog meer voordelen. Ben je hier benieuwd naar? Dat komt goed uit, we vertellen je ze namelijk graag!

Pijnverlagend
Mocht je last hebben van gewrichts- en spierpijnen, dan is de aanschaf van een hottub iets voor jou. Wanneer je namelijk in een warm bad zit, verwijden bloedvaten zich, waardoor de bloedtoevoer naar beschadigde weefsels eenvoudiger wordt. Daarnaast worden, door te baden in warm water, zuurstof en voedingstoffen sneller naar vermoeide spieren vervoerd, waardoor deze spieren sneller herstellen. Bij gewrichtspijn is het vooral het ervaren van gewichtsloosheid een groot voordeel: hierdoor neemt namelijk de druk op je gewrichten en botten af en worden ontstekingen en zwellingen tegengegaan. Naast het verlagen van spier- en gewrichtspijnen kunnen ook hoofdpijn en migraine aanvallen worden tegengegaan door regelmatig te baden in een hottub. Dit komt doordat je spieren door het warme water ontspannen, waardoor je lichaam ontspant en de kans op migraineaanvallen afneemt. Hoofdpijn word tegengegaan door dat holtes in je hoofd vrij raken door de warme lucht.

Tijdsbesparend
Anno 2021 wil iedereen altijd het liefst dat alles zo snel mogelijk gaat. Niet gek ook, iedereen is razend druk. Een eigen hottub in de tijd bespaard u veel van uw kostbare tijd en moeite. U hoeft namelijk alleen de hottub aan te zetten, uw badpak, bikini of zwembroek aan te trekken en u bent klaar om tot rust te komen. Je hoeft geen afspraak te maken en rekening te houden met openingstijden of andere zaken en komt gelijk volledig tot rust.

Bloeddruk en bloedsuiker verlagend
Uit recent onderzoek is gebleken dat bij regelmatig, minimaal 20 minuten baden in een hottub de bloeddruk beduidend verlaagd wordt. Dit is natuurlijk een fantastische uitkomst voor mensen met een hartaandoening. Ook mensen met diabetes type 2 profiteren van regelmatig baden in een hottub, hierdoor wordt namelijk de bloedsuikerspiegel verlaagd.

https://welvaere.be/