Artikels Plaatsen
Image default
Bedrijven

Help mijn hond heeft vlooien

Wanneer een hond heel druk aan het krabben is of plotseling opspringt en gaat rollen kan de kans groot zijn dat de hond vlooien heeft. Het is heel lastig om vlooien met het blote oog te zien. Dit komt namelijk niet alleen omdat vlooien heel klein zijn maar ook omdat vlooien zich goed kunnen verstoppen. Om vlooien beter te kunnen zien is het belangrijk om de huid van uw hond goed te controleren. Belangrijke plekken die bij de controle niet vergeten moeten worden zijn vooral de buik en de binnenkant van de achterpoten. Bij de controle kan dan gelet worden op rode plekjes op de huid. Deze rode plekjes kunnen namelijk duiden op vlooienbeten. Dit betekent dan dat er vlooien op de huid van hond rondlopen. Wanneer dit geconstateerd wordt is dat natuurlijk niet fijn, gelukkig kunnen vlooien op verschillende manieren bestreden worden. 

Verschillende manieren om het te bestrijden 

Vlooien hond kan ten eerste worden bestreden door het gebruik van een vlooienband. Een vlooienband is eigenlijk een soort halsband die de hond om de nek kan dragen. Deze vlooienband biedt een innovatieve en geurloze bescherming tegen vlooien en teken. Een vlooienband heeft een werkingsduur tot ongeveer 8 maanden. Een andere manier om uw hond te beschermen tegen vlooien is anti-vlooienshampoo. Het gebruik hiervan wordt voornamelijk aangeraden wanneer er sprake is van een acute vlooienbesmetting. Omdat de shampoo heel effectief is en een snelle werking heeft. Weer een andere oplossing is het gebruik van vlooiendruppels. Het gebruik van vlooiendruppels is een hele diervriendelijke vorm om vlooien te bestrijden, maar ook om de vlooien te voorkomen! 

De omgeving

De vloeistof zit in een kleine pipet. Deze pipet moet dan worden uitgeknepen in de nek van de hond. Nadat de vlooiendruppels zijn aangebracht is de hond minstens 4 weken beschermt tegen vlooien. Er zijn soms ook vlooiendruppels die niet alleen tegen vlooien beschermen maar ook tegen teken. Na het genoemd hebben van verschillende manieren om vlooien bij uw hond te bestrijden of te voorkomen is er nog iets heel belangrijks om te melden. Dat is namelijk dat wanneer uw hond vlooien heeft, er maar 5% van de vlooienpopulatie zich op uw hond bevinden. De overige 95% van de eitjes, larven of cocons bevinden zich namelijk in de leefomgeving van uw hond. Dit betekent dat het ook belangrijk is om de omgeving goed te behandelen, anders is de kans van een nieuwe besmetting erg groot. Zorg er dus goed voor dat u veel gaat stofzuigen en de kleden en manden op hoge temperatuur gewassen worden. Het is namelijk niet fijn als uw hond vlooien heeft.