Artikels Plaatsen
Image default
Bedrijven

Het renoveren van uw woning, waar moet u op letten?

Verbouwen is voor de ene persoon een groot genot en voor de ander is het juist een grote ergernis. Waar dient op gelet te worden om binnen het budget te blijven?

Ervoor kiezen om delen van uw woning te renoveren is nogal een groot project. Heel veel plannen, de armen uit de mouwen steken en veel knopen doorhakken. Nadat u een tijd in een bouwput heeft geleefd bent u ook benieuwd of het de vruchten gaat afwerpen. Wordt het ook zo mooi zoals u had verwacht? Het financiële deel is niet zo makkelijk om te plannen als verwacht. Er zijn namelijk altijd kosten waar u in eerste instantie niet vanuit ging. Hier volgen een aantal aanwijzingen om een basis vast te leggen.

Het financieren van een renovatie

Een renovatie kan duur zijn. Als je bijvoorbeeld je badkamer wilt vernieuwen heb je niet alleen een nieuw badkamermeubel nodig. Ook wordt vaak de vloer gerenoveerd en (een gedeelte van) de douche. Misschien wilt u wel een badkuip laten plaatsen. Alles is mogelijk, als het maar past binnen het budget. Om je budget te vergroten kun je ook een persoonlijke lening afsluiten voor de renovatie. Zo heb je wat meer ruimte in wat je kunt renoveren. Misschien kun je dan zelfs wel een regendouche laten plaatsen! Zo zijn er speciale renovatieleningen. Deze renovatielening kan gebruikt worden voor het vernieuwen van een badkamer of keuken, maar kan ook als je je huis wilt laten aanbouwen.

Vergunningen

U betaalt voor de behandeling van vergunningaanvragen: vergoedingen voor dienstverlening door gemeenten, zoals het verlenen van bouw- of milieuvergunningen. Er komt dus meer geld bij kijken dan je waarschijnlijk van tevoren gedacht had. Controleer daarom altijd van tevoren hoeveel geld u kunt lenen door een simulatie van je lening te doen. Op deze manier ben je er altijd zeker van dat je de lening kunt terugbetalen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/woning/