Artikels Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

Hoe bepaalt u de waarde van uw bedrijf?

Deze vraag wordt mij voortdurend gesteld, en is niet gemakkelijk te beantwoorden. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het bepalen van de waarde van een bedrijf, en het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. In dit blogartikel vertellen we u graag over een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het bepalen van de waarde van uw bedrijf.

 

In het kort

Wanneer u de waarde van een bedrijf probeert te bepalen, zijn er veel factoren die u in overweging moet nemen. Het belangrijkste is te kijken naar de financiële geschiedenis en stabiliteit van het bedrijf. U moet ook rekening houden met de grootte en de loyaliteit van de klantenbestand, en de immateriële activa van de onderneming. Met al deze factoren in het achterhoofd, zou u in staat moeten zijn om tot een eerlijke waardering van de onderneming te komen.

 

Begin bij de financiën

De eerste stap is te kijken naar de financiën van het bedrijf. Dit omvat zaken als inkomsten, uitgaven, en winst. U zult naar de financiële geschiedenis van het bedrijf willen kijken om te zien of het stabiel is of groeit. Dit zal u een idee geven van hoeveel het bedrijf waard is.

 

Loyale klanten zijn veel waard

Een andere factor die u in overweging moet nemen is het klantenbestand van het bedrijf. Als het bedrijf een groot en loyaal klantenbestand heeft, is dat veel meer waar dan een bedrijf met een klein klantenbestand. De reden hiervoor is dat trouwe klanten eerder geneigd zullen zijn de producten of diensten van de onderneming te blijven gebruiken, en dat zij ook eerder geneigd zullen zijn nieuwe klanten naar de onderneming te verwijzen.

 

Andere waardevolle zaken

Ten slotte moet u ook de immateriële activa van het bedrijf in overweging nemen. Dit omvat zaken zoals octrooien, auteursrechten, en handelsmerken. Deze kunnen zeer waardevol zijn voor een bedrijf, en zij kunnen helpen de waarde van het bedrijf te verhogen. Om hier een precieze waarde aan toe te rekenen kan nog wel lastig zijn, neem daarom contact op met een professionele partij die hier verstand van heeft. Een bedrijf verkopen doet u het beste bij Marktlink.