Artikels Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

Hoe kan het dat online winkelen zo populair is geworden? 3 redenen

In veel straten rijden de pakketjesbezorgers af en aan. De ene na de andere online bestelling wordt geplaatst, verwerkt en op het juiste (en soms verkeerde) adres afgeleverd. Bijna alle producten kun je tegenwoordig wel via een webshop bestellen (ja, ook jouw mannen ondergoed!) Maar hoe kan het eigenlijk dat online winkelen zo populair is geworden? Wat heeft ertoe geleid dat wij onze producten liever online bestellen dan fysiek afhalen in de winkel? In deze blog gaan we hier graag wat dieper op in. Lees daarom snel verder!

Fysiek winkelen kost tijd, tijd die we niet meer hebben

Net zoals zoveel andere activiteiten, kost ook fysiek winkelen tijd. Tijd die we in deze gehaaste economie nauwelijks meer lijken te hebben. We rennen en vliegen en zijn blij als we aan het eind van de week alles weer of nog (het is maar net hoe je het bekijkt) op orde hebben. Andere, belangrijkere taken, zoals het huishouden en zorgen dat de kinderen op tijd op school komen, gaan dan voor. Een webshop is 24/7 te bereiken, dus ook wanneer de kinderen op bed liggen, en een bestelling is zo geplaatst.

Aanbiedingen en advertenties worden steeds gerichter

Alles wat we tegenwoordig op het internet doen wordt met behulp van cookies bijgehouden. Het is dan ook een fluitje van een cent om ons internetgedrag te analyseren. Bedrijven kunnen vervolgens heel veel met de data die ze over ons verzamelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zeer gerichte aanbiedingen en advertenties te tonen. Even een linkje plaatsen naar de webshop waar het product of de dienst gekocht kan worden, en het bedrijf heeft weer een nieuwe klant binnen weten te halen. Spaarprogramma’s en dergelijke zorgen er vervolgens voor dat je klant blijft en dat je nog veel vaker online aankopen bij dat bedrijf zult doen.

Voor veel mensen wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen

De coronapandemie heeft een ware ‘shift’ in de verhouding fysiek winkelen en online shoppen teweeg gebracht. Tijdens de lockdowns moesten we overigens ook wel, want de meeste winkels zaten dicht. Hierdoor hebben veel mensen kunnen proeven van de voordelen die online winkelen met zich meebrengt. Vaak wegen deze voordelen ruimschoots op tegen de nadelen, waardoor de keuze fysiek winkelen of online shoppen niet zo’n hele lastige meer is. Logisch toch?!https://www.sliponline.be

Gerelateerde artikelen

Hoe kies ik het beste slaapmasker?

Een hottub in de achtertuin? Dit zijn de voordelen

Het mysterie van de influencer