Artikels Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

Kartonnen doos

De golfkartonmachine kan grote kartonnenplaten maken die vervolgens gebruikt kunnen worden om dozen van te maken maar deze platen kunnen ook door herverwerkingsmachines gebruikt worden om kleinere kartonnen platen van te snijden. Kartonnenplaten kunnen bijvoorbeeld ingezet worden als tussen leggen of afdekvel voor bijvoorbeeld een pallet. Ook gebruiken sommige bedrijven kleine kartonnenplaatjes als inlay of scheidingswant zodat de producten die ze in de dozen versturen elkaar niet raken tijdens transport en dus niet beschadigen. Wij hebben zelfs een keer kartonnenplaten geleverd als opvulling van dozen zodat de producten stevig in de doos zaten.

Bovenstaande is helaas geen exacte wiskunde en in de praktijk kunnen de verschillende papier soorten zich altijd anders gedragen dan omschreven. Mocht je vragen hebben over welke kwaliteit je nodig hebt aarzel dan niet om contact met ons op te nemen wij bij 123kartonnendozen zitten klaar om je te hulp te staan.

Magazijndozen op maat

Een magazijndoos wordt over het algemeen gebruikt als opslagdoos, door de manier van sluiten kunnen de dozen namelijk open schieten tijdens transport. Wat wij onder magazijndoos beschouwen is de Fefco-421, dit is een gestanste doos waarbij de deksel een klep is die in de doos zelf wegvalt. Omdat bij de Fefco-421 in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Fefco-427 de klep niet nog eens rondom de doos sluit maar alleen in de bovenkant wegvalt, is de kans aanwezig dat zodra dit type doos op transport gaat er door het stoten een beschadiging plaatvind waardoor de deksel open springt. De reden dat de doos uitermate geschikt is om als magazijndoos te dienen komt door het feit dat de doos makkelijk open en dicht te doen is zonder dat hier tape of een ander hulpmiddel aan te pas komt. Uiteraard geldt dit ook voor een Fefco-427 alleen bij deze doos zoals hierboven aangegeven dient een extra sluitingsstap van deksel plaats te vinden waardoor dit net wat minder geschikt is als opberg/magazijndoos. Een Amerikaanse vouwdoos ook wel Fefco-201 genoemd, heeft om volledig gesloten te moeten worden nog altijd tape of een ander hulpmiddel nodig zowel aan de boven als onderkant van de doos.

https://www.123kartonnendozen.be/