Artikels Plaatsen
Image default
Mode en Kleding

Kinderschoenen netjes houden? Hoe doe je dat?

Kinderschoenen netjes houden is eigenlijk bijna een onmogelijke taak. Kinderen houden geen rekening met het de kleding als ze gaan spelen. Je wilt als ouder graag zien dat je kinderen plezier maken en veel bezig zijn, alleen steeds nieuwe schoenen kopen is ook niet fijn voor de portemonnee. Nu is de vraag wat je wel kan doen om de kinderschoenen toch een beetje netjes te houden. Verder zijn een aantal tips te lezen over het netjes houden van kinderschoenen.

Verschillend materiaal

Online kinderschoenen bestellen is natuurlijk handig en makkelijk, maar kijk ook goed naar welk materiaal je aanschaft. Als je leren kinderschoenen koopt, dan kan het handig zijn om schoensmeer aan te schaffen. Bij sommige merken en schoenen worden bijpassende producten zoals schoensmeer aangeboden. Wat je ook kan doen is een waterafstotende spray aanschaffen. Deze spray zorgt voor bepaalde bescherming van je schoenen.

Zweetvoeten

Een veelvoorkomend probleem bij kinderschoenen is het feit dat deze gaan stinken. Dit houd je niet tegen, maar je kan het wel verminderen. Dit kan je doen door schoenen te kopen die materiaal hebben wat goed ademt, en dus minder zorgt voor zweetvoeten. Verder kan je ook gebruik maken van talkpoeder. Dit zorgt ook voor minder zweetvoeten.

Aandoen en uitdoen van schoenen

Wat belangrijk is bij het netjes houden van de schoenen is het aandoen en het uitdoen van de kinderschoenen. Kinderen denken niet na over hoe ze de schoenen aantrekken, maar meer over het zo snel mogelijk aandoen van de schoen. Dit resulteert in zwakke hielen en andere scheurtjes in de schoen. Door je kind te leren om dit voorzichtig te doen kan je veel beschadigingen voorkomen. Dit geld hetzelfde voor het uitdoen van de schoen. Daarbij komt kijken waar je de schoenen opbergt. Kinderen doen de schoenen vaak snel uit en laten deze dan liggen. Dit kan ook niet goed voor de schoenen zijn, omdat er misschien mensen overheen struikelen of dat deze plekken misschien nat  zijn. Leer ook hier je kind dat de schoenen goed opgeborgen moeten worden. Een tip kan zijn om een schoenenrek speciaal voor je kinderen aan te schaffen en deze op een goede plek te plaatsen.

Gelegenheden

Een laatste tip is om meerder schoenen aan te schaffen voor verschillende gelegenheden. Zo kan je er voor kiezen om schoenen te hebben om mee te spelen, schoenen voor nette gelegenheden en schoenen voor sporten. Drie paar schoenen is inderdaad duurder dan één paar schoenen, maar de levensduur van die drie paar schoenen zal ook langer zijn.