Artikels Plaatsen
Image default
Internet

Learning deep

Machine learning is een groot onderzoeksgebied dat overlapt met en ideeën erft van veel verwante gebieden, zoals kunstmatige intelligentie.

De focus van het veld is leren, dat wil zeggen, het verwerven van vaardigheden of kennis uit ervaring. Meestal betekent dit het synthetiseren van bruikbare concepten uit historische gegevens.

Als zodanig zijn er veel verschillende soorten leren die je als beoefenaar op het gebied van machine learning kunt tegenkomen: van hele vakgebieden tot specifieke technieken.

In dit bericht ontdek je een zachte introductie tot de verschillende soorten leren die je kunt tegenkomen op het gebied van machine learning.

Na het lezen van dit bericht weet je:

Studiegebieden, zoals begeleid, niet-gesuperviseerd en versterkend leren.
Hybride vormen van leren, zoals semi-supervised en self-supervised leren.
Brede technieken, zoals actief, online en transfer learning.

Soorten leren
Aangezien de focus van het veld van machine learning “leren” is, zijn er veel soorten die u als beoefenaar kunt tegenkomen.

Sommige soorten leren beschrijven hele onderzoeksgebieden die uit veel verschillende soorten algoritmen bestaan, zoals ‘gesuperviseerd leren’. Anderen beschrijven krachtige technieken die u in uw projecten kunt gebruiken, zoals ’transfer learning’.

Er zijn misschien 14 soorten leren waarmee u bekend moet zijn als beoefenaar van machine learning; zij zijn:

 

learning deep

https://www.dergatsjev.be/2021/02/event-over-python-machine-learning.html