Artikels Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

Op deze manier gaat je airco langer mee

Steeds meer mensen investeren in airconditioning in de woning. Een airco is een handig apparaat dat zorgt voor een aangename temperatuur in bepaalde ruimtes. De meeste mensen hebben een airco geïnstalleerd in hun woonkamer, werkkamer of slaapkamer. Het is belangrijk om de airco door de jaren heen goed te onderhouden. Zo heb je zo lang mogelijk plezier van dit toch vrij kostbare apparaat. In dit blog vertellen we je hoe je dit het beste aanpakt.

Het bijvullen van de koelvloeistof
Een airco heeft koelvloeistof nodig om goed te kunnen werken. Zonder koelvloeistof zal de lucht die uit het apparaat komt namelijk helemaal niet koel zijn. Het is belangrijk om de koelvloeistof af en toe bij te vullen. Dit hoeft slechts zo’n één keer per jaar te gebeuren. Het is wel aan te raden om dit door een monteur te laten doen. Het bijvullen van de koelvloeistof is namelijk een heel precies werkje.

Maak het filter goed schoon
De lucht die uit de airco stroomt, komt eerst langs een filter. Dit filter vangt stof en andere viezigheden op. Het is belangrijk om dit filter goed schoon te houden anders kan het zijn dat de viezigheden in de lucht belanden. Dit kan irritatie aan de ogen en luchtwegen opleveren. Je kunt het filter schoon zuigen of wassen. Als het filter echt heel vies is, doe je er goed aan om het filter te vervangen.

Een kapotte airco repareren
Helaas stoppen airco’s ook wel eens met werken. Vaak is er slechts een klein onderdeel kapot en kan de airco vrij gemakkelijk gerepareerd worden. Hiervoor heb je natuurlijk wel de juiste airco onderdelen nodig. Voor deze onderdelen kan je terecht in de webwinkel van Fixpart.be. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor de reparatie van je airco. Ben je niet zo handig? Schaf de onderdelen aan en laat een monteur het werk doen!

 

https://fixpart.be/nl