Artikels Plaatsen
Image default
Sport

Personal trainer worden doe je zo!

Droom jij ervan om personal trainer te worden? Help jij graag mensen om fit te worden? Dan is een personal trainer misschien wel wat voor jou! Om een personal trainer te worden, wil je natuurlijk eerst graag weten wat er allemaal op je te wachten staat. Wij bespreken in dit artikel waar jij rekening mee moet houden, om een personal trainer te worden.

Opleiding

Als personal trainer moet je kunnen coachen, begeleiden, motiveren en inspireren. Je helpt mensen hun doelen te behalen en je bent er voor ze wanneer zij dat het meest nodig hebben. Naast deze eigenschappen die je moet bezitten om een personal trainer te worden, is het ook handig om jouw papiertje te behalen. Zie handig, het is namelijk niet verplicht om je diploma als personal trainer te behalen. Echter wil je graag serieus genomen worden, toch? Daarnaast wil je niet de gezondheid van andere mensen in gevaar brengen. Het is daarom van belang om allereerst je diploma Fitnesstrainer A te behalen. Je werkt dan in de sportschool als fitness instructeur. Daarna kun je je gaan verdiepen in Fitnesstrainer B, hierbij kun je 1-op-1 gaan trainen met mensen. Zorg er dus echt voor dat je weet wat je doet, en dat wat je zegt ook daadwerkelijk klopt. Wij hebben goede ervaringen met de sportopleider Sport & people.

Loondienst of zzp?

Nu je je diploma binnen hebt, moet je gaan bepalen of je voor jezelf of voor een bedrijf wilt werken. Bij een bedrijf heb je gegarandeerd salaris, maar minder vrijheid. Als zelfstandig ondernemer kun je zelf bepalen hoe en wanneer je traint. Je kunt je eigen planningen en schema’s maken. Het nadeel hiervan is dat je zelf alles moet organiseren. Je moet van eigen fitness materiaal voorzien zijn, je eigen schema’s maken en je eigen administratie regelen.

Klein beginnen

Veel mensen beginnen in de sportschool als fitnessinstructeur. Daarna groeien zij vaak uit tot personal trainer. Begin hierbij klein, hiermee bedoelen wij: werk met enkele klanten. Zo kun je een goede band opbouwen en kunnen zij jou voorzien van feedback en tips. Door met weinig mensen te beginnen, kun je een goede band opbouwen. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je mensen goed kan leren coachen.

Visitekaartje

Je bent als personal trainer je eigen visitekaartje. Het is dus belangrijk dat je zelf ook gezond en fit bent. Straal dus uit wat jij anderen wil meegeven! Dit is niet alleen je uiterlijk, maar ook zeker je gezondheid. Eet gezond en wees sportief. Dit is wat mensen zoeken in een personal trainer, je bent immers hun voorbeeld!

Samenwerkingen

Steeds meer mensen werken als personal trainer, en ook steeds meer mensen maken hier gebruik van. Leg contacten met andere personal trainers en kijk waar hun sterke punten liggen. Misschien kunnen jullie elkaar helpen met elkaars minder sterke punten? Ben jij goed in sportschema’s opzetten? Misschien kan jij iemand daarmee helpen, en kan hij/zij jou weer helpen met iets anders!