Artikels Plaatsen
Image default
Tuin en buitenleven

Plan en bereid de locatie voor

Eerst moet u de plek voor uw oasevijver plannen. Welke grondsoort heeft u? Wat is de beste manier om hem te vullen? Heeft u ruimte voor een grote waterpartij? Wat voor soort planten wilt u in de vijver laten groeien? Als u de antwoorden op deze vragen weet, is het tijd om de plek voor te bereiden.

Bouw de basis

De basis van uw oasevijver moet minstens 12 centimeter diep zijn. Dit moet de bodem van uw oasevijver zijn, zodat hij volledig in het water ligt. Als uw oase vijverpomp kleiner is dan 12 cm in diameter, kunt u eventueel een paar meter aan de basis toevoegen om ervoor te zorgen dat het water volledig is ondergedompeld.

Bouw de zijwanden

Aan de basis van uw oasevijver kunnen zijwanden worden toegevoegd om meerdere niveaus van ontspanning te creëren. Zorg ervoor dat de dikte van de zijwanden in verhouding staat tot de hoeveelheid water in de vijver. Doorgaans is 4 tot 6 centimeter water nodig om de zijwanden effectief te laten zijn.

Voeg het frame en de ondergrond toe

Het frame van uw oasevijver moet worden gemaakt van een duurzaam materiaal zoals ceder, cypres, eucalyptus of sequoia. Het frame moet minstens 2 meter lang en 1/4 inch dik zijn en met steenbouten of spijkers aan de grond worden bevestigd. De ondergrond moet minstens 2 meter diep zijn, maar kan desgewenst 6 centimeter of meer zijn.

Voeg het frame en de bovengrond toe

De bovenkant van de oasevijver moet worden gemaakt van dezelfde duurzame materialen die voor de bodem zijn gebruikt. De bovenkant moet minstens 2 meter hoog zijn en met zand, grind of beton aan de grond worden bevestigd.

Voeg de boordstenen, straatstenen en grind toe.

De boordstenen en straatstenen kunnen worden gebruikt als accenten aan de zijkanten en de bovenkant van uw oasevijver. Ze kunnen ook gebruikt worden als filter om onzuiverheden uit het water te verwijderen.

Voeg een drainagesysteem toe

Uw oasevijver moet een drainagesysteem hebben om overtollig water uit de bodem en de zijwanden te verwijderen. Als de bodem van uw vijver bijzonder vochtig is, kunt u een drainagetegel in de bodem aanbrengen. Bij grotere oasevijvers kan een keermuur aan de voorkant van de vijver worden aangebracht om de afwatering te bevorderen.

Conclusie

Nu u weet hoe u een oasevijver aanlegt, is het tijd om er een aan te leggen. De volgende stap is te beslissen over het ontwerp. Er zijn eindeloze mogelijkheden om een oasevijver te ontwerpen. U kunt kiezen voor een ronde of vierkante oasevijver. Er zijn verschillende maten voor kleinere en grotere vijvers. Het belangrijkste is dat de vijver groot genoeg moet zijn om een constante waterstroom te handhaven. Als het water in de vijver te lang te laag staat, zullen er algen in de bak gaan groeien en zal de vijver slecht gaan ruiken. Dit kan worden voorkomen door met een hefsteentechniek langzaam water aan de vijver toe te voegen. Een goede vuistregel is om uw oasevijver zo aan te leggen dat hij 3/4 zo groot is als uw kleinste zoetwateraquarium. Als u een oasevijver aanlegt bij een bestaand zoetwateraquarium, kunt u een oasevijver aanleggen die half zo groot is als uw aquarium, zodat hij als voorbeeld kan dienen voor de andere helft.

https://www.tuincenter-vincent.be/vijver/voorgevormde-vijvers