Artikels Plaatsen
Image default
Tuin en buitenleven

Plan uw buitenleven voordat u de iglo bouwt.

 

Het kiezen van de juiste locatie voor je iglo is de sleutel tot een succesvol buitenverblijf. Als je een locatie kiest waar het extreem weer is, kun je overwegen een schuurtje of tent te bouwen. Als je een warme omgeving wilt creëren met vloertegels, zijn een open haard of een buitenkeuken een goede optie. Als u op zoek bent naar een meer winterse sfeer, zijn een muur van sneeuw of een dak van ijs goede keuzes. Er zijn veel verschillende weertypes die je kunt verwachten in een iglo, dus je moet vooruit plannen en een locatie kiezen die de weersveranderingen aankan netzoals de producten van Tierra outdoor.

Bepaal wat voor weer je aankunt.

Als je van plan bent een kleine iglo te bouwen, kies dan een locatie waar minder neerslag valt dan je gewend bent. Als je van plan bent een grote iglo te bouwen, kies dan een locatie waar minder neerslag valt dan je gewend bent. Als je te maken hebt met zware sneeuwval, kies dan een locatie waar minder sneeuw valt dan je gewend bent. Als u te maken hebt met warm, vochtig weer, zult u een locatie willen kiezen die minder vochtig is dan u gewend bent. Als u te maken hebt met harde wind, kies dan een locatie met een lagere windsnelheid dan u gewend bent.

Denk buiten de doos – denk anders

Buitenontwerpers hebben altijd al een uitdaging gehad met het buitenleven – hoe integreer je de natuur met de gebouwde vorm? De eenvoudige oplossing is – denk anders. Voeg elementen toe die vreemd zijn aan de typische westerse denkwijze. Landen waar grote delen van de bevolking niet eens weten dat er een buitenleven bestaat, zijn een uitstekende plek om te beginnen. Bedenk hoe uw gasten kunnen genieten van de ervaring van het buiten zijn, en gebruik uw omgeving om een gedenkwaardige en stimulerende sfeer te creëren. Dit vereist creativiteit en een open geest.

Voeg wat warmte toe met vloertegels

Een van de beste manieren om warmte toe te voegen aan een iglo is om de muren en het dak te bedekken met warme, donzige vloertegels. Kies de juiste soort voor je klimaat. Als je iglo koud gaat worden, moet je waarschijnlijk kijken naar de aanschaf van een wintervloer. Heb je te maken met heet, plakkerig weer, dan zijn airconditioners een prachtig ding om buiten je huis te hebben. Maar airconditioners zijn duur, en als je te maken hebt met een kleine gemeenschap, zijn ze de kosten misschien niet waard. Als je kiest voor een iglo met airconditioning, zorg er dan voor dat je een paar strategisch geplaatste airco’s boven de deuren plaatst om de temperatuur onder controle te houden en het vocht in de muren en het dak boven de iglo op afstand te houden.

Wees niet bang voor de kou – gebruik lagen

Een van de beste dingen die je kunt doen tegen de kou, is het dragen van een sjaal, handschoenen en een jas als je de kou in gaat. Maar als u binnen bent, moet u waarschijnlijk ook handschoenen en een sjaal dragen. Je zult je in je iglo veel warmer, gezelliger en gelukkiger voelen wanneer de kou buiten gecombineerd wordt met de warme, vochtige lucht van binnen. En zeker, er is geen praktische reden waarom je je zwemkleding niet kunt dragen als je in zee zwemt, maar je weet wel beter als je binnen bent.

Conclusie

De winters worden kouder en er valt steeds meer sneeuw. Het is tijd om je winterkleren uit te trekken en je klaar te maken voor een buitenervaring die je je altijd zult herinneren. Een iglo bouwen is ongetwijfeld een van de koudste en meest uitdagende projecten die je kunt doen. Het lijkt misschien een peulenschil, maar als je eenmaal de basis onder de knie hebt, is het geen enkele uitdaging. Het enige waar je je zorgen over moet maken is om de volgende dag uit bed te komen. Als je echt geluk hebt, kun je de hele winter van je iglo genieten.

https://www.detuinwinkelonline.nl/tuin-en-terras/tuininrichting/solar-tuinverlichting