Artikels Plaatsen
Image default
Winkelen

Sneakers anno 2020

Sneakers zijn tegenwoordig helemaal het ding. Je ziet ze overal, iedereen heeft ze aan en ze zijn ook nog eens super comfortabel. Hoe zijn sportschoenen op de markt gekomen. Hoe worden ze gemaakt en waarom dragen zoveel mensen ze. Daar kom je zo achter. Wij van voetbalshop.nl hebben dit voor jou uitgezocht!

Ontstaan

Schoenen in het algemeen werden al tienduizenden jaren gelegen gedragen. Het begon met dierenhuiden, wat diende tegen de kou. Dit evalueerde langzaam naar functioneel gebruik, en nog later werden schoenen gekoppeld aan status en cultuur.

Tegenwoordig is er natuurlijk een eigen stijl, maar wat opvallend is, is dat ´de mannenschoenen sinds de negentiende eeuw bijna niet is veranderd. Sportschoenen daar in tegen zijn van functionaliteit naar echte mode gegaan.

Soorten

Er zijn verschillende benamingen voor sneakers, bijvoorbeeld gympies, gympen of sportschoenen. Zowel voor mannen als voor vrouwen is de keuze enorm op het gebied van sneakers. In allerlei verschillende maten en modellen kun je uren in de schoenenwinkels spenderen zonder een keuze te hebben gemaakt. Speciale gympen winkels of dealers zijn daarom ook erg populair. Daar zie je meer zeldzame modellen ziet die van hoge waarden worden geschat. Waar een paar jaar geleden hele lage gympen populair waren, zie je tegenwoordig meer de hoge schoenen die de boventoon voeren.

Sportschoenen worden gemaakt van leer, stof, rubber en synthetische materialen. Als doel om fysieke activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

Hieronder zie je de belangrijkste soorten sportschoenen.

Trekking- en wandelschoenen: Deze zijn speciaal ontworpen voor wandelen en hebben de vereiste ondersteuning om de juiste veiligheid en comfort te bieden.

Hardloopschoenen: Voor zowel amateurs als professionals zijn de schoenen erg flexibel en wendbaar. Dit geeft de beste grip en helpt een goede pas te houden voor de hardloper. Deze zijn vaak in verschillende kleuren en passen daarom bij elke outfit!

Schoenen voor klimmers: Bergbeklimmers hebben een speciale soort schoen nodig en kunnen dus ook met gympen hun behoeften voldoen. De extra dikheid en grip in deze schoen is wat deze soort onderscheid. In deze soort zijn er nog weer veel sub categorieën.

Comfortabel

Gympen zijn (in tegenstelling tot ander soort schoenen) zeer comfortabel. Ze zitten altijd heerlijk en perfect voor dagelijks gebruik, ook al doe je niet aan sportactiviteiten. Ze zien er bovendien goed uit. Wil je opvallen, dan gebruik je felle kleuren en hippe symbolen. Ben je liever van strak design en wat minder druk, dan kies je gympen die simpele kleuren en strepen hebben. Het is dus aan jou om je favoriet te kiezen en tevreden naar buiten te lopen!