Artikels Plaatsen
Image default
Artikel marketing

TW Steel horlogeband inkorten

Heb je een TW Steel horloge gekocht met een stalen band? Dan kan het voorkomen dat het bandje iets te lang is, waardoor het horloge niet goed blijft zitten. In dit geval moet je jouw TW Steel horlogeband inkorten. 

Het inkorten van een TW Steel horlogeband is in feite niet heel erg lastig, maar wanneer je het horloge online hebt gekocht, is het maar de vraag of een andere TW Steel dealer dit voor je wilt doen, hoewel de meeste niet zo moeilijk zullen doen kan het toch handig zijn om te weten hoe je het zelf kunt doen zonder veel moeite. 

TW Steel horlogeband inkorten – Hoe werkt het 

Een TW Steel horlogeband inkorten kan met een tool die er speciaal voor gemaakt is om stalen horlogebanden in te korten. Zo’n tool is meestal niet duurder dan een tientje en gewoon online verkrijgbaar. 

Een TW Steel horlogeband inkorten doet je misschien een beetje denken aan het inkorten van een fietsketting, dit werkt in feite precies hetzelfde. Je kijkt welke kan de pijltjes opstaan aan de binnenkant van het bandje en de kant waar de pijltjes heenwijzen, is de kant waar het pinnetje naar buiten moet komen. 

Zorg ervoor dat je dus het draaigedeelte van de tool aan de andere kant houdt, zodat je het pinnetje de juiste kant uit kan drukken. Je legt het bandje in de tool en zoekt naar het gaatje van de schakel die je eruit wilt halen. Vervolgens druk je het pinnetje eruit en herhaal je dit nog een keer, het schakeltje is er nu uit en je kunt de band weer vastzetten, dit doe je door nog een pinnetje weg te halen, zodat je de schakels op elkaar kunt aansluiten, vervolgens draai je het bandje om en plaatje je het pinnetje aan de kant van het pijltje, waarna je het pinnetje met de tool weer kan terugduwen. 

Er is nu een schakel tussenuit en je TW Steel band is ingekort. Bewaar het schakeltje altijd goed, zodat je het altijd weer kan terugplaatsen, indien je het bandje weer iets langer wilt hebben. 

Wat te doen na het inkorten 

Een TW Steel horlogeband inkorten is dus vrij makkelijk, maar er zijn nog een paar dingen waar je goed op moet letten. Wanneer je de schakels weer aan elkaar hebt gezet is het belangrijk dat het bandje soepel beweegt en dat het pinnetje helemaal in het gat zit, voel dus aan de zijkant of er niets uitsteekt (hier kun je jezelf namelijk aan openhalen). 

Beweegt het bandje niet soepel (zoals een ketting, of de overige schakels) controleer dan of het pinnetje er goed in zit, of herhaal nogmaals bovengenoemde stappen, anders kan het bandje kapotgaan en dat zou zonde zijn! 

Wij wensen je veel succes met het inkorten van je TW Steel horlogeband. Mocht je meer horloge gerelateerde vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

https://www.signstimepieces.com/nl/45-tw-steel-banden