Artikels Plaatsen
Image default
Tuin en buitenleven

Uw kunstkerstboom versieren: 12 eenvoudige ideeën waardoor hij er echt uitziet

Het versieren van een realistische kunstkerstboom kan een uitdaging zijn. Hun stijve takken, stekelige naalden en algemene karakterloosheid maken het lastig om ze aan te kleden. Als je moeite hebt om ideeën te bedenken voor je plastic den, vrees dan niet! Er zijn tal van manieren om je nepspar dit jaar nieuw leven in te blazen. Bekijk deze 12 eenvoudige ideeën om hem er echt uit te laten zien…

 

 

Maak je eigen bos

Een van de gemakkelijkste manieren om je kerstboom een echt bosgevoel te geven is door je eigen bos te maken. Je hoeft alleen maar een paar stukjes dennen of sparren op de takken van je boom te plakken (of nieten). Je kunt zelfs je eigen one-of-a-kind boom maken door ze met glitter te bedekken, ze in verfrommeld papier te wikkelen of er kleine spiegeltjes aan te bevestigen. Als je geen echte dennenboom hebt, kun je je nepboom ook bedekken met cederhouten takken, dennenappels of kleine stukjes hulst. Al deze dingen geven de boom textuur en volume, waardoor hij er realistischer uitziet en je veel mogelijkheden hebt om hem te versieren.

 

Gebruik lint om textuur toe te voegen

Lint is een geweldige manier om je kerstboom op te fleuren, vooral als je voor een meer klassieke look gaat. Als je textuur wilt toevoegen aan de takken, probeer dan wol of katoenen lint te gebruiken. Dat heeft een rustieke uitstraling, zodat uw kerstboom er meer uitziet als een weelderige wintergroene of spar dan als een plastic spar. Wil je voor een strakkere look gaan, probeer dan satijnen lint of stoffen lint te gebruiken. Satijnlint is geweldig voor het omwikkelen van de stam en het ophangen van ornamenten. Stoffen lint is leuk om rond de takken te wikkelen als een decoratieve vlecht. Een andere manier om uw kerstboom meer textuur te geven is door strikken om de takken te binden. Je kunt alles gebruiken, van grote decoratieve strikken tot kleine strikjes. Wil je voor een meer natuurlijke look gaan, probeer dan eens cederhouten strikken te gebruiken.

 

Voeg kleine kleuraccenten toe

Als het uw kerstboom aan kleur ontbreekt, dan is de gemakkelijkste manier om die kleur erin te brengen de versiering. U kunt helemaal los gaan met één kleur of u kunt een combinatie gebruiken van rood, groen, goud en blauw. Als u rood wilt toevoegen, gebruik dan een strik van lint, kleine stukjes rode stof of zelfs kleine takjes hulst, rozemarijn of salie. Als u groen wilt toevoegen, kunt u dennenappels, takjes laurier, linten of kleine stukjes hulst gebruiken. Goud kan worden toegevoegd met strikjes of kleine stukjes hulst en blauw kan worden toegevoegd met takjes salie, rozemarijn of strikjes.

 

Verstop de standaard met nepcadeautjes

Een van de snelste en gemakkelijkste manieren om je kerstboom echt te laten lijken, is de standaard te verstoppen met een paar nepcadeautjes. Je kunt elk soort cadeau gebruiken dat je wilt, maar zorg er wel voor dat het ingepakt is. Probeer de verpakking eenvoudig te houden en ga niet voor iets te sierlijks of kleurrijks. Een klassiek zwart en rood patroon ziet er realistischer uit dan een glitterstrik. Je kunt de cadeautjes tegen de standaard zetten of tegen de boom leunen. Als u ze tegen de standaard wilt plaatsen, leg dan een klein boek onder het cadeau zodat het in dezelfde hoek staat als de boom. Als u de cadeautjes tegen de boom wilt laten leunen, zet ze dan vast met een stukje plakband.

 

Maak er een lamp van.

Als u op zoek bent naar een manier om uw oude kerstboom een nieuwe bestemming te geven, overweeg dan om er een lamp van te maken. U hoeft alleen maar de takken af te knippen tot er net genoeg ruimte is voor een lamp en een fitting. Je kunt er dan een lamp en fitting in doen en de bodem vullen met zand of stenen zodat hij niet omvalt. Je kunt voor dit project elk type kerstboom gebruiken, of het nu plastic of echt is. Als u wilt dat uw lamp meer op een echte boom lijkt, kunt u de voet in faux groen wikkelen of een paar stukjes steen toevoegen. U kunt van uw oude kerstboom ook een vogelvoederhuisje maken. Prik gewoon een paar gaten in de stam en je kunt aan de slag.

 

Installeer een witte LED-lamp

Als u uw kerstboom er natuurlijker uit wilt laten zien, kunt u een witte LED-lamp installeren. Dit geeft een zachtere gloed die meer lijkt op een echte dennenboom. U kunt ook een gekleurde LED-lamp installeren voor een levendiger uitstraling. U kunt ook een veelkleurige LED-lamp installeren om een feestelijk patroon over de takken te creëren. Als u een gekleurde LED lamp installeert, zorg er dan voor dat u er een kiest die bij de kleur van uw boom past. Als u een witte LED lamp installeert, zorg er dan voor dat deze helder genoeg is om de boom voldoende te verlichten. Als u een veelkleurige LED-lamp installeert, zorg er dan voor dat u er een kiest met een flikkerinstelling. Zo lijkt het meer op een echt brandend haardvuur.

 

Hang ornamenten ondersteboven

Als u meer groen aan uw boom wilt toevoegen, kunt u uw ornamenten ondersteboven hangen. Je kunt een touwtje of vislijn gebruiken om ze op te hangen of je kunt punaises gebruiken om ze aan de takken te bevestigen. Wil je het laten lijken alsof ze in de lucht hangen, leg dan een stukje vloeipapier tussen het ornament en de tak. Dit helpt ook om de ornamenten te mengen als uw kerstboom er erg kunstmatig uitziet. Dit werkt ook met echte kerstornamenten, mits je een echte tak als boom gebruikt.

 

Vul een emmer met nepsneeuw en echt groen

De makkelijkste manier om je nepkerstboom er echter uit te laten zien is door wat echt groen en nepsneeuw toe te voegen. Je kunt een grote emmer of een kleine plantenbak gebruiken als decoratieve pot voor de boom. Zorg er gewoon voor dat de container gaten in de bodem heeft zodat het water eruit kan lopen. Vul de pot met nepsneeuw en echte sparren-, dennen- of sparrentakken. Wil je de boom er nog realistischer laten uitzien, lijm dan een paar kleine stukjes mos op de takken. Als je je ambitieus voelt, kun je zelfs je eigen nepsneeuw maken. Je kunt een mengsel van scheerschuim en maïzena gebruiken of gewoon witte verf. Je kunt ook chenille of imitatiebont op de takken plakken.

 

Voeg wat bling toe met kerstverlichting

Als je je boom er nog echter uit wilt laten zien, kun je overwegen kerstverlichting aan de takken toe te voegen. Wikkel de lampjes eromheen en drapeer de draden langs de stam. U kunt de lampjes ook rond de standaard wikkelen of zelfs een streng over de voorkant van de boom draperen als een krans. Een andere manier om bling aan uw kerstboom toe te voegen is het gebruik van klatergoud. U kunt ook ornamenten gebruiken om glitter aan uw boom toe te voegen. Vul gewoon een ornament met glitter en hang het aan de boom. Als u de glitter meer wilt laten opvallen, gebruik dan glitterlijm of pailletten.

 

Conclusie

Uw kunstkerstboom versieren kan een uitdaging zijn. Hun stijve takken, stekelige naalden en algemene karakterloosheid maken het moeilijk om ze aan te kleden. Er zijn echter genoeg manieren om je plastic hol, echt te laten lijken. Bekijk deze 12 eenvoudige ideeën om hem echt te laten lijken.

https://www.gardencenterwemmel.be/weber-bbq-store/smoker