Artikels Plaatsen
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is een houten dak?

Een houten overkapping met plat dak kan worden gebruikt op elk soort gebouw dat van hout is gemaakt. Het wordt vaak een houten dak genoemd. Een houten dak kan van veel verschillende soorten hout worden gemaakt. Er zijn veel verschillende soorten houten daken, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Afhankelijk van uw type gebouw en het soort dak dat u wilt hebben, kan het kiezen van het juiste type dak voor uw huis of bedrijf een uitdaging zijn.

Hoe bouw je een houten dak?

De eerste stap bij het bouwen van een houten dak is het uitzoeken van uw gebouwtype. Er zijn veel verschillende soorten daken die op een houten gebouw kunnen worden gebruikt. Hieronder bespreken we de meest voorkomende. Een-, twee-, drie-, lei- en schilddaken zijn allemaal mogelijk met hout, hoewel de meeste huizen zullen profiteren van een enkele huid boven een dubbele huid. Daken met één huid worden vaak platte daken genoemd. Een enkelwandig dak bestaat uit twee lagen hout die elkaar bij de dakrand overlappen. Een dubbelschalig dak bestaat uit overlappende planken met een horizontale overlapping van twee planken. Een driedubbel dak bestaat uit drie overlappende planken. Een leien dak is een combinatie van een dubbelwandig dak en een horizontale leien dakpan.

Welk type houten dak is geschikt voor mij?

Nadat u hebt bepaald welk type dak u wilt, is de volgende stap het kiezen van de juiste houtsoort. Elk type dak heeft zijn eigen voor- en nadelen en moet zorgvuldig overwogen worden alvorens een keuze te maken.

Hoe onderhoud ik een houten dak?

Een van de grootste voordelen van houten daken is dat ze weinig onderhoud vergen. Er zijn geen zijwanden of goten te onderhouden, en geen materiaal of onderhoud te kopen of te huren. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over lekkende daken of ramen die vervangen moeten worden. Voor alle soorten daken gelden echter enkele onderhoudsoverwegingen. Als u bijvoorbeeld van plan bent gedurende lange tijd een houten dak te hebben, moet u overwegen professionals in te huren om het onderhoud voor u te doen.

Soorten gebouwen die geschikt zijn voor houten daken

Afhankelijk van het beoogde gebruik van uw houten dak, zijn er verschillende soorten dakbedekking aanvaardbaar voor de bouw. Enkelwandige daken zijn meestal het meest gebruikte type voor woningen en bedrijven. Een enkelwandig dak bestaat uit twee lagen hout die elkaar bij de dakrand overlappen. Er zijn veel verschillende soorten enkelwandige daken. Gangbare voorbeelden zijn Engelse schilddaken, Franse schilddaken, puntdaken en zadeldaken.

Afsluitende gedachten

Een houten dak heeft vele voordelen. Of u nu op zoek bent naar een vervangend dak of een nieuw ontwerp wilt maken, houten daken zijn perfect voor persoonlijke of commerciële projecten. Naast de reeds genoemde voordelen zijn houten daken ook zeer betaalbaar en kunnen ze zeer snel worden aangelegd.

Deze doe-het-zelf houten dakbedekkingsbedrijven in het Verenigd Koninkrijk bieden een professionele en toch betaalbare optie als het gaat om het bouwen van een houten dak.

https://www.overkappingoutlet.com/aluminium-overkapping/producten