20 feb

Denk bij uw parket ook aan renovatie

Parket staat ontzettend mooi in uw interieur. Bovendien is het vaak een bepalende factor van de inrichting van uw woning. Het is daarom logisch dat u de kwaliteit van het parket wilt behouden door middel van regelmatig onderhoud. Als dit echter te wensen overlaat, dan kan grondiger herstel nodig zijn. Renovatie zorgt er in dat geval voor dat uw parket hersteld wordt in de originele staat en uw vloer er weer uitziet als nieuw! Maar voordat het zover is, is het van belang dat u een betrouwbare specialist inschakelt die de klus voor u kan klaren. Zo’n specialist is Alken Vloeren. Deze vakmensen zorgen ervoor dat uw parketvloer binnen korte tijd er weer prachtig uitziet.

Renovatie of een nieuwe vloer?

Twijfelt u of uw parket toe is aan renovatie of dat een nieuwe vloer toch het beste zou zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van Alken Vloeren. Er komt een medewerker bij u langs om te kijken naar uw vloer en deze adviseert u over wat in uw geval de beste oplossing is. Is de beste oplossing parket renovatie? Dan geeft de specialist aan hoelang de renovatie duurt en hoe deze wordt uitgevoerd. Zij beschikken over moderne technieken, zodat de renovatie zonder problemen uitgevoerd wordt. Bovendien liggen de kosten aanzienlijk lager dan wanneer u een nieuwe vloer zou laten plaatsen. Is de conclusie dat uw parket niet meer te redden is? Dan bent u bij Alken Vloeren aan het juiste adres voor een nieuwe vloer. Met een brede selectie aan vloeren, kiest u ongetwijfeld voor de mooiste en duurzaamste optie voor uw interieur.

Vertrouw op de kennis van de specialist

Twijfelt u al een tijd over de beste aanpak van uw vloer? Neem dan gerust contact op met Alken Vloeren. Dankzij hun jarenlange ervaring weten zij wat de beste optie is voor uw vloer. Aarzel niet langer, maar blaas uw parketvloer binnenkort al een nieuw leven in!

https://alkenvloeren.be/
16 jan

Hoe zit die energiemarkt nu precies in elkaar?

De energiemarkt

Hoe zit die energiemarkt nu precies in elkaar? Het lijkt tegenwoordig veel ingewikkelder dan vroeger. Hieronder zetten we even alles op een rij voor je.

 

Grof gezien is er de groothandelsmarkt en de retailmarkt</h2>

  • De groothandelsmarkt is de markt van de handelaren, de energiebedrijven, de grootgebruikers (industrie). Dit is meer de zakelijke markt.

  • De retailmarkt is de plek waar energieleveranciers elektriciteit en gas verkopen aan consumenten en zakelijke kleinverbruikers. Zeg maar de particuliere markt.

 

Europa

In de Europese Unie zijn er energienetwerken die de landen met elkaar verbinden. Ook wanneer in jouw land de productie van energie laag is, omdat er bijvoorbeeld weinig grondstoffen of energiebronnen aanwezig zijn, ben je toch verzekerd van betaalbare energie. Europese regelgeving zorgt er ook voor dat de handel eerlijk blijft. Denk hierbij aan regels die gaan over prijs en over rechten en plichten.

 

Netbeheerders

Wat zijn netbeheerders, wat doen zij en kan ik als consument een netbeheerder kiezen? Een netbeheerder legt netwerken aan, voor het transport van elektriciteit of gas. Per regio is er een netbeheerder. Zij zijn verantwoordelijk voor de kabels en de leidingen en zij zorgen dat je bent aangesloten op het net. Ook het onderhoud hiervan behoort tot hun taken. Je kunt niet zelf een netbeheerder kiezen. Elke regio heeft een vaste netbeheerder. Wil je weten wie jouw netbeheerder is? Klik dan hier en vul je postcode en huisnummer in.

 

Energieleverancier

Energieleveranciers leveren ons stroom en gas. Zij werken samen met de regionale netbeheerders. Je kan zelf kiezen welke energieleverancier je wilt. Het loont de moeite om jaarlijks een vergelijkend onderzoek te (laten) doen om te kijken wat voor jou het voordeligst uitpakt. Hier kan je ook vergelijken op het gebied van duurzaamheid. Prijs hoeft natuurlijk niet het enige argument te zijn om over te stappen. In Nederland zijn er zo rond de vijftig energieleveranciers, dus keuze genoeg. Er zijn ook steeds meer adviseurs die je helpen bij het maken van een keuze en ook zijn er diverse websites die je helpen bij het vergelijken.

 

24 okt

Het Xinnix X40 deursysteem

Je wilt een modern interieur. Met het Xinnix X40 deursysteem is het mogelijk om van de deur en een wand in bijvoorbeeld je woonkamer een tijdloos geheel te maken. Hoe je dat doet? Door een deurkozijn type X40 te plaatsen. Dit kozijn is geschikt voor stompe deuren die maximaal 38 of 40 mm dik zijn. Deze deuren mogen maximaal 231,5 cm hoog en 103 cm breed zijn. Aanbevolen wordt om de deur en het kozijn gelijktijdig te plaatsen. Bij het plaatsen van de deur in het ranke kozijn kan de draairichting van de deur desgewenst nog gewijzigd worden van links naar rechts.

De installatie va kozijn en deur in een bestaande woning

Je hebt gekozen voor het Xinnix X40 deursysteem. Wil je het kozijn en de deur plaatsen in een bestaande woning? Dan moet je eerst het kozijn plaatsen. Tussen kozijn en wandconstructie moet sprake zijn van een spelingsvrije en verankering. Bovendien moet het kozijn heel nauwkeurig waterpas en haaks zijn gesteld. Na plaatsing van het kozijn plaats je eerst de scharnieren in het kozijn. Vervolgens moet je de deur in de scharnieren steken en afhangen.

De installatie van kozijn en deur in een nieuwbouwwoning

Je hebt gekozen voor het Xinnix X40 deursysteem. Wil je het kozijn en de deur plaatsen in een nieuwbouwwoning? Dan moet je bij het plaatsen van de wand waar je het kozijn in wilt installeren rekening houden met zowel de framehoogte als met de framebreedte van het kozijn. De framehoogte is hoogte deur + 39 mm, terwijl de framebreedte de breedte van de deur + 70 mm is. Let op! Je moet bij het zo krap mogelijk inbouwen van de deur wel rekening houden met extra ruimte voor stelmogelijkheden en vulblokjes. Het kozijn moet rondom de deur worden opgebouwd. Vervolgens moet het kozijn gelijktijdig met de deur in de wand worden geplaatst.

https://www.deurenshop.com
22 okt

Leolux bank: laat u inspireren bij Pot Interieur

Bij Pot Interieur in Axel kunt u uitstekend terecht wanneer u op zoek bent naar een Leolux bank die aansluit bij uw interieurstijl en woonwensen. Niet alleen kunnen deskundige medewerkers u van bekwaam advies voorzien bij de keuze van een Leolux bank, ook kunt u in de showroom van 15.000 m2 diverse banken vergelijken op uitstraling, design en zitcomfort. Daarnaast biedt Pot Interieur ook hoekbanken, poufs, salontafels, fauteuils en eetkamer meubilair aan van dit kwalitatief hoogwaardige designmerk. Kiest u voor een Leolux bank of ander meubelstuk dan kiest u voor eigenzinnig design dat niet alleen door de esthetisch vormgeving effect heeft op uw interieur maar ook bijdraagt aan een comfortabele leefomgeving.

Meubels van andere designmerken

Naast een ruim aanbod van het merk Leolux vindt u meer kwaliteitsmerken vertegenwoordigd in het assortiment van Pot Interieur. Als specialist op het gebied van kwaliteits- en design meubelstukken kunt u onder meer terecht voor meubilair van B&B Italia, Vitra, Rolf Benz, Montis, Jori en Arco. Naast banken, stoelen, fauteuils en tafels behoren ook bijvoorbeeld bedden, verlichting, kasten en buitenmeubilair tot het ruime assortiment van Pot Interieur. Kortom, u vindt bij deze meubelwinkel design meubilair voor alle ruimtes in uw woning, maar ook voor op uw terras of in uw tuin.

Design meubels van B&B Italia 

Een befaamd Italiaans designmerk dat al heel wat design klassiekers heeft voortgebracht is B&B Italia. Innovatie en creativiteit worden binnen de ontwerpen gecombineerd, wat resulteert in tijdloze meubelstukken die passen binnen diverse interieurs. Naast prachtig design meubels voor binnenshuis biedt B&B Italia ook een collectie aan buitenmeubilair. Bent u geïnteresseerd in design meubels voor uw buitenruimte, dan helpen de medewerkers van Pot Interieur u hiermee graag verder mee. Naast het stijlvolle outdoor meubilair van B&B Italia omvat het assortiment buitenmeubilair van Pot Interieur andere design merken. U kunt het uitgebreide assortiment ook snel online inzien via de webwinkel van deze meubelzaak.

11 jul

Salontafels die geschikt zijn voor uw woning

Salontafels zijn er in allerlei soorten en maten. Vrijwel iedere woonkamer heeft een salontafel. Logisch, want salontafels zijn onmisbaar geworden in de woonkamer. De salontafel wordt in de zithoek geplaatst, zodat u er spullen op kunt leggen. Zo wordt de tafel bijvoorbeeld vaak gebruikt om drankjes en snacks op te plaatsen. Bovendien worden er ook vaak decoratieve objecten op de salontafel geplaatst. De salontafel is ideaal voor als u in gesprek bent met uw gasten, maar ook als u lekker televisie aan het kijken bent. Het doel van de salontafel is voor de meeste mensen wel duidelijk, maar wat voor salontafels zijn er nou allemaal? Indien u een nieuwe salontafel nodig heeft, leest u hieronder alles over de verschillende mogelijkheden.

Kleurgebruik

Salontafels zijn er in verschillende kleuren. Dit is belangrijk, want hierdoor is het voor iedereen mogelijk om een geschikte salontafel te vinden. De kleur van uw salontafel moet goed bij de rest van uw interieur passen. Wilt u er zeker van zijn dat u een veilige keuze maakt? In dit geval is het een goed idee om voor een salontafel in het zwart te kiezen. Zwart past namelijk bijna overal bij. Net als wit overigens, want ook deze kleur past bij vrijwel ieder interieur. Vindt u het juist prettig als er veel verschillende kleuren terugkomen in uw interieur? In dit geval zijn er gelukkig ook meer dan voldoende salontafels in felle kleuren te vinden. Omdat het aanbod zo gigantisch is, kunt u er ook zeker van zijn dat er salontafels in uw favoriete kleur te vinden zijn.

Vierkant, rond of rechthoekig?

Salontafels kunt u in tientallen verschillende vormen bestellen.Vindt u het bijvoorbeeld prettig als de salontafel vierkant is? Er zijn ontzettend veel verschillende vierkante salontafels. WIlt u juist een salontafel met als vorm een rechthoek? Ook dit behoort tot de mogelijkheden, net als de ronde salontafel. Bovendien zijn er ook salontafels met aparte vormen die u niet snel ergens anders zal zien. Deze moderne salontafels zorgen ervoor dat uw woonkamer er uniek uit komt te zien. Indien u het mooi vindt als uw woning een futuristische look krijgt, is het een goed idee om voor een salontafel met een bijzondere vorm te kiezen. Wilt u de salontafel juist lekker simpel houden? Dan zijn de klassieke salontafels een betere optie voor u.

Het gebruiksgemak van de salontafels

Een salontafel hoort er goed uit te zien, het meubelstuk heeft namelijk veel invloed op de uitstraling van uw zithoek. Echter, is het ook belangrijk dat de salontafel gemakkelijk te gebruiken is. Zo mag de salontafel bijvoorbeeld niet te laag of te hoog zijn. Bovendien is het ook prettig als u een salontafel heeft waar u spullen in kwijt kunt. De meeste mensen kiezen daarom voor een salontafel met lades. Hier kunt u bijvoorbeeld de afstandsbediening van de televisie kwijt. Bent u van plan om een salontafel te kopen? Kies dan niet zomaar voor een salontafel die er goed uitziet, maar ga daarnaast ook op zoek naar salontafels die praktisch zijn. Voor een ruim assortiment salontafels mét uitstraling kunt u terecht op Emob.be.

6 mei

Quick Step laminaat, vinyl en parket opties en mogelijkheden

Quick Step heeft altijd een aantal verschillende producten opgenomen. Deze varieerden afhankelijk van de afwerking/kleur, prijs en andere eigenschappen. Maar in 2018 werden alle laminaatvloerproducten van Mohawk gereorganiseerd en sommige producten werden opnieuw ontworpen.

Wat zijn de Quick Step laminaatvloeropties?

NatureTek is Quick-Step’s laminaatvloeren lijn die ze verkopen via speciale dealers. Het is verkrijgbaar in twee versies, NatureTek en NatureTek Plus. NatureTek is waterbestendig, maar kan niet voor lange tijd “nat” zijn. Als je een upgrade wilt, is de NatureTek Plus een waterdicht laminaat. Het kan dus tegen morsen, sneeuw die de voeten in de gaten houdt en regenen.

Je kunt het ook schoonmaken met een natte mop of een laminaatvriendelijke mop. Verder heeft deze mop een beperkte levenslange garantie tegen water- en huisdierschade. Quick Step Studio is een doe-het-zelf laminaat. Voor een thuiskantoor of slaapkamer kan het Studio product een goede keuze zijn, maar je kunt dit product beter overslaan in een keuken of badkamer.

Welk Quick Step Product is het beste?

Als je een extra slaapkamer hebt die niet veel verkeer krijgt, kan het Quick Step Studio product volstaan. Ze maken het zo gemakkelijk mogelijk om het te installeren. Het bevat een voor gemonteerde onderlaag op elke plank. Maar vermijd het gebruik ervan in drukke of vochtige ruimtes, vooral keukens en badkamers.

De Quick Step NatureTek lijn bevat een waterbestendige kern, een verbeterde beschermende slijtlaag en goed aansluitende voegen, waardoor dit een interessant product is. Maar Quick Step ging nog een stap verder met NatureTek Plus, een waterdicht product dat levenslang gegarandeerd is tegen water- en huisdierschade. Wat het uiterlijk betreft, bootsen de NatureTek producten het hout goed na. Details zoals brede planken die tot 80 inch lang zijn, dragen bij aan de realistische uitstraling.

Concurrerende producten zijn vaak slechts smalle planken die slechts 48 inch lang zijn. Een ander NatureTek detail is een eigenschap die ze GenuEdge noemen, waarbij de textuur en de kleur over de rand “rollen” voor een meer realistische houtlook. Maar waarom zorgt dit kleine detail ervoor dat de vloer er beter uitziet? Bij veel producten vormt zich een kleine V tussen de planken door een vellingkant aan de rand van de planken. Dat geeft een extra dimensie aan de vloer. Het maskeert ook kleine verschillen in randuitlijning tussen de planken.

https://www.parket-winkel.be/tag/quick-step-laminaat/
17 apr

Het genot van een schuifvliegendeur

Iedereen kent het wel: tientallen muggen, vliegen en wespen die je huis binnendringen in de zomer. Met een schuifvliegendeur komt hier voorgoed een einde aan! Schuifvliegendeuren bieden dé oplossing om in alle rust van een frisse luchtcirculatie te kunnen genieten in jouw woning, zonder de overlast van ongedierte. Zo wordt het leven in de zomer een stuk relaxter, zonder paniekaanvallen en zonder slapeloze nachten door zoemende muggen. Schuifvliegendeuren heb je in alle soorten en maten en voor ieder type schuifdeur kan er wel eentje op maat gemaakt worden, wat je budget dan ook mag zijn.

Hoe werkt een schuifvliegendeur?

Een schuifvliegendeur is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te installeren. Deze wordt bevestigd door middel van rolwagentjes bovenin de rail en door middel van een geleider onderaan de rail. Hierdoor zal je hem in een vloeiende beweging open en dicht kunnen schuiven. Schuifvliegendeuren worden veelal geproduceerd met topmaterialen zoals volmateriaal PVC, gemoffeld aluminium en vliegengaas van glasfiber, dus je kunt erop rekenen dat ze niet uit de rails zullen raken. De meeste schuifvliegendeuren zijn in een handomdraai te verwijderen wanneer de zomer over is.

Een schuifvliegendeur op maat

Tegenwoordig kun je uitstekend schuifvliegendeuren op maat laten maken voor jouw schuifdeuren. Vaak kun je dan ook een kleurtje uitkiezen voor de lak van het kader, zodat jouw exemplaar esthetisch gezien praktisch onzichtbaar wordt en helemaal inmengt met de rest van je huis. Voor mensen met huisdieren is er de optie een honden- of kattenluik toe te voegen. Met een schuifvliegendeur kun je gemakkelijk de grens tussen binnen en buiten minimaliseren en kun je dus écht van de zomer gaan genieten. Een uitstekende investering!

https://www.vliegenraamshop.be/categorie/schuifvliegendeuren/