6 mei

Quick Step laminaat, vinyl en parket opties en mogelijkheden

Quick Step heeft altijd een aantal verschillende producten opgenomen. Deze varieerden afhankelijk van de afwerking/kleur, prijs en andere eigenschappen. Maar in 2018 werden alle laminaatvloerproducten van Mohawk gereorganiseerd en sommige producten werden opnieuw ontworpen.

Wat zijn de Quick Step laminaatvloeropties?

NatureTek is Quick-Step’s laminaatvloeren lijn die ze verkopen via speciale dealers. Het is verkrijgbaar in twee versies, NatureTek en NatureTek Plus. NatureTek is waterbestendig, maar kan niet voor lange tijd “nat” zijn. Als je een upgrade wilt, is de NatureTek Plus een waterdicht laminaat. Het kan dus tegen morsen, sneeuw die de voeten in de gaten houdt en regenen.

Je kunt het ook schoonmaken met een natte mop of een laminaatvriendelijke mop. Verder heeft deze mop een beperkte levenslange garantie tegen water- en huisdierschade. Quick Step Studio is een doe-het-zelf laminaat. Voor een thuiskantoor of slaapkamer kan het Studio product een goede keuze zijn, maar je kunt dit product beter overslaan in een keuken of badkamer.

Welk Quick Step Product is het beste?

Als je een extra slaapkamer hebt die niet veel verkeer krijgt, kan het Quick Step Studio product volstaan. Ze maken het zo gemakkelijk mogelijk om het te installeren. Het bevat een voor gemonteerde onderlaag op elke plank. Maar vermijd het gebruik ervan in drukke of vochtige ruimtes, vooral keukens en badkamers.

De Quick Step NatureTek lijn bevat een waterbestendige kern, een verbeterde beschermende slijtlaag en goed aansluitende voegen, waardoor dit een interessant product is. Maar Quick Step ging nog een stap verder met NatureTek Plus, een waterdicht product dat levenslang gegarandeerd is tegen water- en huisdierschade. Wat het uiterlijk betreft, bootsen de NatureTek producten het hout goed na. Details zoals brede planken die tot 80 inch lang zijn, dragen bij aan de realistische uitstraling.

Concurrerende producten zijn vaak slechts smalle planken die slechts 48 inch lang zijn. Een ander NatureTek detail is een eigenschap die ze GenuEdge noemen, waarbij de textuur en de kleur over de rand “rollen” voor een meer realistische houtlook. Maar waarom zorgt dit kleine detail ervoor dat de vloer er beter uitziet? Bij veel producten vormt zich een kleine V tussen de planken door een vellingkant aan de rand van de planken. Dat geeft een extra dimensie aan de vloer. Het maskeert ook kleine verschillen in randuitlijning tussen de planken.

https://www.parket-winkel.be/tag/quick-step-laminaat/
17 apr

Het genot van een schuifvliegendeur

Iedereen kent het wel: tientallen muggen, vliegen en wespen die je huis binnendringen in de zomer. Met een schuifvliegendeur komt hier voorgoed een einde aan! Schuifvliegendeuren bieden dé oplossing om in alle rust van een frisse luchtcirculatie te kunnen genieten in jouw woning, zonder de overlast van ongedierte. Zo wordt het leven in de zomer een stuk relaxter, zonder paniekaanvallen en zonder slapeloze nachten door zoemende muggen. Schuifvliegendeuren heb je in alle soorten en maten en voor ieder type schuifdeur kan er wel eentje op maat gemaakt worden, wat je budget dan ook mag zijn.

Hoe werkt een schuifvliegendeur?

Een schuifvliegendeur is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te installeren. Deze wordt bevestigd door middel van rolwagentjes bovenin de rail en door middel van een geleider onderaan de rail. Hierdoor zal je hem in een vloeiende beweging open en dicht kunnen schuiven. Schuifvliegendeuren worden veelal geproduceerd met topmaterialen zoals volmateriaal PVC, gemoffeld aluminium en vliegengaas van glasfiber, dus je kunt erop rekenen dat ze niet uit de rails zullen raken. De meeste schuifvliegendeuren zijn in een handomdraai te verwijderen wanneer de zomer over is.

Een schuifvliegendeur op maat

Tegenwoordig kun je uitstekend schuifvliegendeuren op maat laten maken voor jouw schuifdeuren. Vaak kun je dan ook een kleurtje uitkiezen voor de lak van het kader, zodat jouw exemplaar esthetisch gezien praktisch onzichtbaar wordt en helemaal inmengt met de rest van je huis. Voor mensen met huisdieren is er de optie een honden- of kattenluik toe te voegen. Met een schuifvliegendeur kun je gemakkelijk de grens tussen binnen en buiten minimaliseren en kun je dus écht van de zomer gaan genieten. Een uitstekende investering!

https://www.vliegenraamshop.be/categorie/schuifvliegendeuren/