29 mei

Investeren in appartementen: wat heb je gekocht?

Investeren in appartementen: wat heb je gekocht? 

Op veel plaatsen kunt u investeren in appartementen. U koopt niet altijd de eigendom van het appartement, maar soms verstrekt u ook leningen aan de eigenaar van het gebouw. Controleer precies wat u precies koopt. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid om te investeren in appartementen. Vergrijzing werd als verkoopargument aangegeven. Dit zal uiteindelijk de komende jaren zorgen voor een toenemende vraag naar dergelijke woningen. Dit geldt des te meer omdat de komende generatie senioren wat betreft comfort en luxe hogere verwachtingen heeft dan voorgaande generaties.

De ene investering in serviceappartementen is echter niet de andere. Als investeerder kunt u eerst de woning van een serviceappartement kopen. Een andere mogelijkheid is dat u in plaats van onroerend goed te kopen, een geldsom in een project investeert en er obligaties van koopt. Zorg ervoor dat u investeert in “erkende” projecten.

Allereerst kunt u een appartementen kopen. Dezelfde regels zijn grotendeels van toepassing alsof u een appartement in een woongebouw koopt. De gemeenschappelijke delen van het gebouw (bijv. Eetkamer, ontspanningsruimte, zorgkamers, etc.) zijn echter veel groter dan bij aankoop van een “normaal” appartement. Het betekent ook dat wonen in een servicecomplex vaak veel duurder is dan een gewone flat. In dit geval sluit u tegelijk met het koopcontract een contract met de gebouwbeheerder. Alle eigenaren moeten ook een contract aangaan met hetzelfde bedrijf. Mocht u niet direct in uw appartement willen wonen, dan neemt dit bedrijf ook de verhuur over.

U ontvangt op uw beurt een maandelijkse huur Mocht u later in uw appartement willen wonen, dan wordt dit met de huurder overeengekomen. Mogelijk heeft u bijvoorbeeld tijdelijk een ander appartement beschikbaar.

Pro en Contra

Onthoud dat wanneer u een serviceflat koopt, u ​​registratiekosten en / of btw moet betalen over de aankoop. U moet ook een notaris doorlopen om een ​​notariële akte te doen. U wordt de eigenaar van een appartement, dat u, ook al ontstaan ​​er financiële problemen voor de gebouwbeheerder, niet alleen verliest. Wat er ook gebeurt, jij blijft de eigenaar. Als het appartement door de jaren heen waardevoller wordt, dan is deze meerwaarde ook voor jou. Als het minder waard wordt, loop je het risico.

Je koopt een obligatie

In plaats van een appartement te hebben, kunt u ook een obligatie kopen van het bedrijf dat eigenaar is van het complex. U leent geld bij een bedrijf dat een obligatie uitgeeft.In ruil hiervoor krijg je een jaarlijkse intrest of je krijgt een woonrecht binnen het gebouw. Met deze formule wordt u geen eigenaar van het appartement, maar krijgt u voor een bepaalde periode financiële rechten.

De obligaties zijn doorgaans 30 jaar gesloten. Aan het einde van deze periode ontvangt u een return on investment zonder enige toegevoegde waarde. Als u in deze periode sterft, komt het geld toe aan uw erfgenaam. Met enige borgsom, als uw erfgenaam sterft, krijgt uw erfgenaam onmiddellijk een aanbetaling. Nadat uw financiële wet is verlopen, kunt u, als u maandelijks huur betaalt, meestal in het appartement blijven wonen.

Pro en Contra

Het belangrijkste nadeel van deze methode is dat als het bedrijf na dertig jaar geen geld heeft om u terug te betalen, u mogelijk uw geld verliest. Daarom is het belangrijk om alleen te werken in een samenleving met voldoende solvabiliteit. Het voordeel van het kopen van obligaties is dat u niet via een notaris hoeft te gaan en ook geen registratiekosten en / of btw hoeft te betalen. Dergelijke obligaties leveren doorgaans een jaarlijks rendement op van ongeveer 4%. Integendeel, je kunt geen waarde toevoegen. U hoeft het verlies niet te betalen. Aan het einde van de reis krijgt u alleen het geïnvesteerde bedrag terug.

https://be.propenda.com/keyword/gelijkvloers.html
14 okt

Een breed scala aan diensten met dit verhuisbedrijf uit Rotterdam

Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf uit Rotterdam dat de organisatie rondom uw verhuizing uit handen neemt? Dan heeft u met Jac den Hollander Verhuizingen zeker het juiste bedrijf getroffen. Desgewenst nemen zij vrijwel de gehele verhuizing voor u uit handen. Maar ook als u zelf liever de touwtjes in handen houdt, is dat geen probleem. Van alleen het vervoeren van uw inboedel, tot het volledige in- en uitpakken van uw hele huisraad. Vrijwel alles is mogelijk bij dit verhuisbedrijf in Rotterdam. Gaat u vrijstaand wonen, in een rijtjeshuis of in een appartement? Uw verhuizing wordt voor u geregeld.

Betrouwbaarheid door de Kwaliteitsnormering Organisatie van Erkende Verhuizers

Doordat Jac den Hollander Verhuizingen is aangesloten bij de Organisatie van Erkende Verhuizers, heeft u volledige zekerheid. Zo is uw inboedel verzekerd via een Uitgebreide Verhuisverzekering. Daarnaast kunt u een beroep doen op de Verhuisgarantie. Mocht het betreffende verhuisbedrijf onverhoopt de verhuizing niet uit kunnen voeren, verzorgt een andere Erkende Verhuizer uw verhuizing. Daarnaast is uw aanbetaling tot maximaal 25% gegarandeerd, als u de verhuizing door een andere Erkende Verhuizer laat uitvoeren. Meer informatie hierover staat op de website van Erkende Verhuizers en kunt u via Jac den Hollander Verhuizingen opvragen.

Ook voor uw bedrijfsverhuizingen kunt u terecht bij dit verhuisbedrijf in Rotterdam

Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf in Rotterdam voor het regelen van een interne of externe bedrijfsverhuizing? Ook dan bent u bij Jac den Hollander Verhuizingen aan het juiste adres. Dit Rotterdamse verhuisbedrijf heeft een ruime ervaring met bedrijfsverhuizingen. Zo kunt u hier terecht voor bijvoorbeeld archiefverhuizingen, maar ook het volledig verhuizen van uw ICT-aansluitingen wordt verzorgd. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden op het gebied van boedelopslag, Facility Management, Cable Management en Handyman Services. Door een professionele en planmatige aanpak ondervindt u zo min mogelijk hinder van uw verhuizing.