Artikels Plaatsen
Image default
Bedrijven

3 redenen om te investeren in een ergonomische bureaustoel

Een ergonomische werkplek is ontzettend belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen. Investeren in kantoormeubelen die ergonomisch afgesteld kunnen worden op het lichaam van de gebruiker brengt veel voordelen met zich mee. Een ergonomische bureaustoel vormt samen met het bureau de basis voor een ergonomische werkplek. In dit artikel geven we drie redenen waarom een ergonomische bureaustoel zo belangrijk is.

1. Verhoogt de productiviteit

Ergonomische kantoormeubelen zitten ontzettend comfortabel en voorkomen lichamelijke klachten, dit zorgt ervoor dat de prestaties van je werknemers verbeteren. Investeren in een ergonomische bureaustoel van OfficeCity.be levert niet alleen voordelen voor de werknemer op, maar ook voor de werkgever. Een comfortabele werkhouding verhoogt de productiviteit van werknemers.

 

Voor werknemers is het ontzettend fijn om na een lange werkdag geen lichamelijke klachten te ervaren. Tegenwoordig weten we allemaal dat meer dat meerdere uren per dag zittend werken ongezond is. Daarom is het belangrijk om ergonomische te werken in een gezonde zithouding. Of zittend en staand werken af te wisselen door gebruik te maken van een zit sta bureau.

2. Minder ziekteverzuim

Op een ergonomische werkplek wordt het lichaam maximaal ondersteund, waardoor werknemers minder rug-, nek- en schouderklachten ervaren. Het ziekteverzuim binnen je bedrijf gaat hierdoor flink omlaag. Zo wordt de investering in ergonomische kantoormeubelen uiteindelijk snel terugverdiend door het lagere ziekteverzuim. Daarnaast zijn werknemers ook gemotiveerder én gaat de werktevredenheid omhoog door een comfortabele werkplek. 

3. Profiteer van kostenoptimalisatie

Het aanschaffen van ergonomische kantoormeubelen zorgt ervoor dat je profiteert van een kostenoptimalisatie. Een voordeel van ergonomische kantoormeubelen is dat ze gemakkelijker gedeeld kunnen worden, doordat ze op het lichaam van elke gebruiker afgesteld kunnen worden. Als je in ergonomische meubelen investeert, dan betekent dit dat je als werkgever profiteert van kostenoptimalisatie. Je hoeft namelijk minder kantoormeubelen aan te schaffen, omdat de meubelen door je medewerkers gedeeld kunnen worden.