Artikels Plaatsen
Image default
Auto's en Motoren

4 Tips om caravan verkopen sneller te maken

Begint u een caravan te verkopen?

U heeft er al tijden plezier mee gehad, en terwijl u staart naar uw caravan herinnert u zich de mooie plekjes en eindeloze vakanties. Waar u heen ging, uw betrouwbare vakantiewoning volgde u. Nu mag deze caravan ruimte maken. Waar begint u dan? Zijn er bekende valkuilen? Hoe bereid ik mezelf voor? En waar kan ik hem verkopen?

Wat u moet weten

Hoe ligt uw caravan in de markt? Doe uw eigen voordeel, en zoek op websites die caravans inkopen en verkopen, of vraag een handelaar om de waarde te bepalen. Waarom? Misschien kunt u meer vragen dan u dacht, maar een te hoge vraagprijs maakt het moeilijk in de verkoop. Bedenk een bodemprijs, probeer daarbij redelijk te zijn, want kopers willen onderhandelen en de prijs zo laag mogelijk houden. Onthoud dat veel mensen hun caravan verkopen na vakantie periodes, dat heeft invloed op uw vraagprijs.

Zelf verkopen of laten verkopen?

Dat is een keuze die u mag overwegen. U kunt uw caravan verkopen op internet via verkoopsites, dat is in eigen beheer. Een caravanmakelaar zoeken is ook mogelijk. Een makelaar kan het ook regelen voor u, eventueel zelfs inkopen van u, in welk geval u klaar bent met uw verkoop. Bedenk wel dat zij ook graag winst willen maken, waardoor u minder kunt vragen.

4 Tips om sneller uw caravan te verkopen

Tip 1: Schoon en zonder mankementen

Kapotte verlichting? Banden meer dan 6 jaar oud? U blijft het uitleggen aan kopers. Maak daarom uw caravan zo goed mogelijk schoon, herstel technische puntjes, smeer uitdraaisteunen en scharnieren.

Tip 2: Koopovereenkomst

Voorkom tijdverspilling en leg zaken van te voren vast, zoals: Merk en type, accesoires, naam van de koper, het bedrag, de plaats en datum waar de verkoop plaats heeft gevonden.

Tip 3: Reclame

Maak promotie, zet uw caravan in de schijnwerpers. Voeg video’s en foto’s toe. Plaats uw advertenties ook op caravanportals en sociale media. Offline verkopen kan met advertenties in gerelateerde vakbladen.

Tip 4: Vergroot je kansen

Vertel waarom iemand juist uw caravan moet verkiezen boven een andere. Wat maakt uw caravan bijzonder? Waarom is deze beter dan die van uw concurrent? Draag daarbij een positieve boodschap over.