Artikels Plaatsen
Image default
Dienstverlening

Asbest laten saneren in regio Brussel dankzij een subsidie

Verschillende steden en regio’s, zoals Antwerpen en Brussel, hebben al besloten om subsidies uit te delen als u het asbest in uw woning laat saneren door erkende asbestverwijderaars. De stad Antwerpen heeft bijvoorbeeld al de AWAM-premies geïntroduceerd. Hierbij wordt een premie uitgedeeld als asbest in leidingisolaties en vloerbekleding verwijderd wordt. Dankzij dit initiatief kunt u dus erkende asbestverwijderaars, zoals Asbitech uit regio Brussel, laten komen voor het saneren van asbest. Deze deskundigen komen eveneens controleren of er asbest in uw cv-ketel of in de lijm van uw vloerbekleding zit.

Wanneer ontvangt u deze premie?

U kunt een AWAM-premie aanvragen voor zowel het controleren op asbest als het laten saneren van het asbest in uw woning door specialisten zoals Asbitech uit regio Brussel. Indien u aan de voorwaarden voldoet, krijgt u 90% op de factuur voor de controle tot maximaal 139,50 euro. Dit is exclusief btw en geldt voor zowel leidingisolatie als vloerbekleding. Er zijn verschillende deelnemende aannemers waar u een offerte voor het verwijderen van asbest kunt aanvragen. Ook de erkende asbestverwijderaars van Asbitech horen hier uiteraard bij. Al vele jaren staan zij immers klaar om op veilige wijze het asbest uit uw woning te verwijderen. Wanneer u kiest voor deze experten komen ze bij u thuis kijken wat de situatie is. Op basis daarvan maken ze dan een offerte op. Daarnaast zullen ze u ook informeren over hoe asbest het best verwijderd wordt. De premie voor de asbestsanering komt neer op 50% korting op de factuur tot maximum 5000 euro. In het geval van een gemeenschappelijke stookinstallatie in appartementsgebouwen ligt dit maximum hoger. Het bedraagt dan namelijk 7000 euro.

Ontdek nog meer premies

Het bedrijf bestaat uit een divers team met heel wat kennis en ervaring. Ze zorgen er dan ook altijd voor dat het project tot een goed einde wordt gebracht. Voor de verwijdering van asbest kunt u op hen rekenen voor een goede aanpak en uitvoering.

https://asbitech.eu/asbestsanering/asbestverwijderaar-brussel