Artikels Plaatsen
Image default
Dienstverlening

Boekhoudsoftware voor kleine bedrijven

Of u nu een klein bedrijf runt, een kleine ondernemer bent of gewoon een hobbyist, u kunt veel doen om uw financiën bij te houden. Boekhoudsoftware voor kleine bedrijven kan u daarbij helpen. Hier zijn vijf opties om je op weg te helpen.

AccountEdge

Ontworpen voor kleine tot middelgrote bedrijven is AccountEdge een desktop boekhoudprogramma dat zich richt op boekhouding, salarisadministratie, contactbeheer, voorraadbeheer en meer. Het is ook een e-file oplossing, wat betekent dat u boekhoudkundige informatie veilig kunt delen.

AccountEdge biedt een gratis proefperiode van 30 dagen. De software is beschikbaar als lokaal geïnstalleerd programma, maar gebruikers kunnen ook kiezen voor een cloud-gebaseerde oplossing.

AccountEdge heeft veel unieke functies, maar sommige gebruikers vinden het programma verwarrend om te gebruiken. Hoewel het programma een zeer steile leercurve heeft, biedt het ook een nuttig Helpcentrum. Daarnaast biedt AccountEdge een YouTube-kanaal met meer dan 200 video’s over bedrijfsadvies.

De gebruikersinterface is ook overzichtelijk. AccountEdge heeft stroomdiagrammen en rapporten waarmee u toegang krijgt tot de belangrijkste functies van de software. Bovendien heeft het een gebruiksvriendelijke To-Do lijst. De software heeft ook een Sync-functie die alle gegevens automatisch up-to-date houdt.

Zoho Books

Of u nu een klein bedrijf runt of gewoon een freelancer bent, Zoho Books is een boekhoudprogramma dat u tijd kan besparen en het betalen van uw klanten gemakkelijk maakt. Je kunt Zoho Books gebruiken om terugkerende taken te beheren, facturen te versturen en rapporten te maken.

Zoho Books biedt verschillende plannen, die elk verschillende niveaus van functionaliteit mogelijk maken. Het standaardplan kost $15 per maand en biedt ruimte voor maximaal 50.000 facturen. Het premiumplan kost 60 dollar per maand en biedt ruimte aan 10 gebruikers. U kunt ook jaarlijks betalen, wat u geld bespaart.

Zoho Books bevat een verscheidenheid aan functies, waaronder een dashboard, een verticale navigatiebalk en een helpcentrum. Het bedrijf biedt ook online ondersteuning, instructievideo’s en webinars.

Zoho Books biedt ook een live chatfunctie binnen de software. Deze is beschikbaar voor betaalde gebruikers, en stelt u in staat om in realtime in contact te komen met een accountspecialist.

FreshBooks

Of u nu een nieuw bedrijf of een gevestigd bedrijf bent, FreshBooks boekhoudsoftware voor kleine bedrijven kan u helpen uw geld te beheren. Deze software is gemakkelijk te gebruiken en biedt vele functies die uw bedrijf ten goede komen. Het is vooral handig voor kleine ondernemers die veel reizen of die niet altijd achter hun computer kunnen zitten.

FreshBooks kleine zakelijke boekhoudsoftware kan u ook helpen bij het voorbereiden van belastingaangiften. De automatische bedrijfsrapporten helpen u de cashflow te controleren. Het heeft ook functies om het genereren van BTW/CST/GST-rapporten gemakkelijk te maken. U kunt de facturen aanpassen aan het logo en de contactgegevens van uw bedrijf. De software kan ook verbinding maken met uw bankrekeningen, zodat u uw vorderingen gemakkelijker kunt bijhouden.

FreshBooks heeft ook een mobiele app voor Android en iOS. Zo kunt u altijd en overal uw financiën bijhouden. U kunt zelfs rechtstreeks vanuit de app vragen van klanten beantwoorden.

QuickBooks Online

Of u nu een klein bedrijf begint of al jaren uw eigen financiën beheert, QuickBooks Online helpt u uw boekhouding effectiever te beheren. Deze cloud-gebaseerde boekhoudoplossing biedt krachtig cashflowbeheer, automatische belastingberekeningen voor kwartaalbetalingen en een verscheidenheid aan rapportagetools.

QuickBooks Online bevat ook een krachtige reconciliatietool die automatisch banktransacties matcht. Dit helpt bij het verminderen van frauderisico’s. Bovendien zijn de reconciliatietools aanpasbaar aan uw bedrijfsbehoeften.

QuickBooks Online kan worden ingesteld om automatisch facturen te maken en te verzenden. Het helpt u ook bij het beheren van uitgaven en cashflow. U kunt betalingsherinneringen voor klanten automatiseren en facturen maken op basis van schattingen.

QuickBooks Online beschikt ook over een full-service salarisfunctie. Met deze functie kunt u de salarisadministratie zo vaak als nodig uitvoeren. U kunt aangepaste regels instellen om fiscaal aftrekbare uitgaven te scheiden van niet-aftrekbare uitgaven.