Artikels Plaatsen
Image default
Beauty en verzorging

De voor- en nadelen van de verschillende incisiewijzen bij een borstvergroting

Wanneer u een borstvergroting ondergaat, dan kunnen de borstimplantaten op meerdere wijzen bij u ingebracht worden, namelijk via de oksel, via de borstplooi of door het tepelhof. Elke incisie kan zijn voor- en nadelen hebben. Welke keuze voor u het beste is, is voor iedere vrouw anders. Bij het intakegesprek bij kliniek Dr. Wim Danau zal een arts met u de mogelijkheden nalopen en u van advies voorzien wat bij uw situatie toepasbaar is.

Via de oksel

Bij deze incisiemethode vindt de borstvergroting plaats via een sneetje onder uw oksel. Bij deze manier ziet uw arts minder goed waar de holte is waar uw borstimplantaat geplaatst moet worden. Ook is er een kans dat uw prothese zich naar boven zal verplaatsen. Het litteken bij deze behandeling komt in de oksel te liggen en kan vrij onopvallend zijn, mits deze niet te ver naar voren is gemaakt. Een litteken in de oksel geneest wel minder snel.

Via de borstplooi

De borstvergroting via de borstplooi is de meest gebruikte behandelingsmethode. De snee is ongeveer vier á vijf centimeter groot. De operatie via de borstplooi brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • De chirurg heeft goed zicht op de holte, waar het implantaat geplaatst moet worden. Hierdoor kan dit preciezer geplaatst worden en is kans op nabloedingen kleiner.
  • Grotere implantaten kunnen middels deze wijze geplaatst worden.
  • Het litteken ligt in de borstplooi gelegen onder de borst en valt dus niet op.

Door het tepelhof

Bij deze behandelingsmethode voor een borstvergroting wordt de incisie gemaakt op de plaats waar het tepelhof overgaat op normale huid. Hierdoor valt het litteken naderhand minder op. De incisie is wel erg klein, waardoor kleine protheses alleen maar geplaatst kunnen worden of implantaten die naderhand pas gevuld worden. Een tweede nadeel is dat de kans op infecties bij deze behandeling groter is, omdat de in de buurt liggende borstklier bacteriën bevat. Tevens wordt bij de incisie kleine gevoelszenuwen worden doorgesneden, waardoor gevoelsstoornissen kunnen optreden.

 

https://danau.be/