Artikels Plaatsen
Image default
Winkelen

Deze soorten speelgoed gooi je nooit weg

Goedkoop is duurkoop, luidt een bekende uitdrukking. Er is veel speelgoed dat voor een habbekrats verkrijgbaar is, maar dat het soms al na enkele uurtjes begeeft waarna je het weg kunt gooien. Daar zijn zowel jij als je kinderen niet blij mee. Als we iets weg willen gooien, is het de weggooimaatschappij zelf en daarom wordt steeds meer gepleit voor investeren in duurzaam speelgoed alsmede het hergebruiken van tijdloze items. Denk aan deze artikelen die je niet snel weggooit.

Houten speelgoed: onverwoestbaar

De houten blokken, spellen, puzzels en andere speeltjes van één der duurzaamste materialen die er bestaan, ze zijn onverwoestbaar. Houten speelgoed gooi je zelden tot nooit weg. Sommige volwassenen stallen het uit als herinnering aan hun jeugd, anderen geven het door aan jonge gezinnen. Zij combineren houten blokken bijvoorbeeld prima met hun autootjes, waarmee ze tussen hun eigenhandig opgetrokken gebouwen door racen.

Poppen en knuffels, vaak hebben ze een ziel

Je kunt het simpelweg niet over je hart verkrijgen om oude poppen en knuffels weg te gooien: vaak hebben ze een hele geschiedenis, veel van de wereld gezien en intussen een ziel gekregen. Geef toe, een verwaarloosde knuffelbeer die op straat ligt, doet de tranen in je ogen springen. Deze gun je een tweede of eeuwige jeugd in het gezelschap van jongere generaties. Zowel poppen als knuffels zijn makkelijk te herstellen en reinigen. Ze doen het ook in menig volwassen huishouden goed als souvenir uit de jeugd.

Sportspullen en -kleding: old school op het veld verschijnen

Sportartikelen gaan soms lang mee, dus gooi je ze niet weg. Je brengt ze naar de kringloop of maakt er een kleine blij mee. Rackets, ballen, voetbaltafels, hockeysticks en honkbalknuppels: met een beetje handigheid knap je ze op. Een lekke bal is te plakken, een racket kun je voorzien van nieuwe snaren en zo valt er voor elk sportattribuut wel iets te verzinnen om het te hergebruiken. Daarnaast is sportkleding een tijdloos fenomeen omdat een shirtje met een iconisch logo uit pakweg 1998 door jongeren – zelfs sportertjes van 7 jaar oud – als zijnde vintage of old school wordt omarmd.

Geluidsdragers: leerzaam en leuk voor zelfs de allerkleinsten

Geloof het of niet, maar er zijn steeds meer pubers die bij hun ouders informeren naar cd’s, platen en zelfs cassettes. Ze zijn nieuws- en leergierig en willen weten hoe dat vroeger ging, een plaat op de draaitafel leggen. Vinyl en cd’s kun je wegdoen, maar de geluidsdragers kunnen zich dus opnieuw bewijzen voor een wat intensievere muziekbeleving. Ook bij de allerkleinsten, denk aan je sprookjesplaten en cd’s met kinderliedjes.