Artikels Plaatsen
Image default
Industrie

Een kolomboormachine kopen bij een specialist

Met een kolomboormachine kunt u met grote precisie gaten boren. Een bijkomend voordeel is dat u, wanneer de machine ingesteld is, in meerdere planken gaten van dezelfde diepte en breedte kunt boren. De machine is dus uitermate geschikt voor seriewerk. Kolomboormachines worden over het algemeen door professionals gebruikt, maar een handige doe-het-zelver kan er ook mee overweg. U moet wel ruimte hebben voor de machine, want een kolomboormachine neemt veel ruimte in beslag. 

Een kolomboormachine verplaatst u niet zomaar

Een kolomboormachine moet u niet verplaatsen, want hiervoor is die niet gemaakt. En als deze verplaatst moet worden, dan het liefst zo min mogelijk, want hij is niet zeer mobiel. Een kolomboormachine bevestigt u in de meeste gevallen aan een tafel of onderstel, dat stevig in de grond verankerd wordt. Het apparaat is immers zwaar en moet stabiel staan om ongelukken te voorkomen.

Kolomboormachines versus normale boormachines

Het grootste verschil van een kolomboormachine met een standaard boormachine is de grootte en massiviteit. Waar u een boormachine normaal gezien overal mee naartoe kunt nemen, kunt u dit bij een kolomboor helemaal niet het geval. Deze is te massief en zwaar om te verplaatsen. Daarnaast wordt deze ergens aan bevestigd, waardoor verplaatsing sowieso moeilijker is. U haalt dus de materialen in het geval van een kolomboor naar u toe in plaats van andersom.

 

Vraag meer informatie aan deze specialist

Een kolomboormachine is prima geschikt voor harde materialen. Denk aan materialen zoals staal en steen. Door zijn stabiele positie en de kracht die de boor kan zetten, boort u gemakkelijker door harde materialen heen. En dit allemaal zonder al te veel fysieke kracht te moeten leveren. Daarnaast kunt u er loodrecht in boren en kunt ook de boordiepte en boorhoek aanpassen. Door de materialen die bij een kolomboormachine geleverd worden, is deze ook nog eens veilig in gebruik. Wilt u meer weten over boormachines, dan kunt u altijd uw vragen stellen bij een echte specialist, zoals Machines Crispyn te Maldegem, in Oost-Vlaanderen, waar met u mee wordt gedacht over de kolomboormachine die bij u past.

https://www.crispyn.be/