Artikels Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies ik het beste slaapmasker?

Uit onderzoek blijkt steeds weer dat mensen een betere kwaliteit slaap krijgen als ze in het donker slapen. Maar het is niet altijd mogelijk om een volledig verduisterde slaapruimte te bereiken zonder wat hulp – en dat is waar slaapmaskers van pas komen. Of u nu nachtdienst heeft en overdag slaapt, in een vliegtuig moet slapen of de straatverlichting in uw slaapkamer zat bent, een slaapmasker kan u helpen het licht buiten te houden en beter te slapen.

Slaapmaskers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en ontwerpen, dus wees voorbereid op een groot aantal opties. Om uw keuze te beperken, kunt u overwegen of u van een voorgevormd of plat ontwerp houdt; of u traagschuim, zijde of een ander materiaal verkiest; welk type bandje het beste bij u past; en wat uw hoofddoel is voor het gebruik van het masker. 

 

 

Hoe we gekozen hebben

De slaapmaskers zijn beoordeeld op de volgende criteria: 

Comfort

Slaapmaskers worden verondersteld u te helpen beter te slapen. Het doet meer kwaad dan goed om een slaapmasker te gebruiken dat zo krassend of oncomfortabel is dat het je slaap verstoort. Daarom hebben we ons gericht op maskers die zacht aanvoelen en relatief goed ademen.

 

Ontwerp

Verschillende mensen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om het ontwerp van slaapmaskers, dus hebben we een aantal opties opgenomen. Sommige mensen zouden er bijvoorbeeld niet van dromen om iets anders dan een voorgevormd masker te gebruiken, terwijl anderen de voorkeur geven aan de eenvoud van platte opties.

Het ontwerp kan ook betrekking hebben op het bandje van het masker en op de eigenschappen die helpen het licht tegen te houden. Het bandje kan bijvoorbeeld een gesp, een schuifje of klittenband gebruiken om het vast te zetten, en deze opties kunnen elk op hun eigen manier het comfort beïnvloeden. Nogmaals, ga uit van uw persoonlijke voorkeur.

 

Materialen

 

We hebben ons gericht op slaapmaskers die gemaakt zijn van materialen die het comfort verhogen, zoals traag reagerend traagschuim en zachte, ademende zijde. We hebben geen maskers gekozen van materialen die krassen of anderszins oncomfortabel zijn.

 

 

Blokkeren van licht

 

Een van de belangrijkste redenen waarom iemand een slaapmasker zoekt is om licht te blokkeren, dus we hebben een aantal maskers opgenomen die echt uitblinken in het blokkeren van licht. Deze maskers kunnen een uitgebreide dekking hebben, unieke neusbrugontwerpen, of verstelbare bandjes die u helpen het masker naar uw gezicht te vormen. Als je een slaapmasker nodig hebt om licht te blokkeren, dan moet je in deze lijst een degelijke optie kunnen vinden.

 

Bonus: tips voor het kopen van een slaapmasker

 

Probeer je nog steeds het beste slaapmasker voor jouw behoeften te vinden? Overweeg dan het volgende:

  • Heeft u liever een voorgevormd of plat ontwerp? Sommige oogmaskers liggen plat over uw gezicht, terwijl andere zijn voorzien van voorgevormde cups die ruimte rond uw ogen maken in plaats van vlak tegen uw oogleden te liggen. Bepalen of u een voorgevormd of een plat masker wilt, is een efficiënte manier om sommige opties uit te sluiten.
  • Heeft u lang haar? Lang haar kan gemakkelijk vast komen te zitten in klittenbandsluitingen, wat pijnlijk kan zijn. Als u iets anders hebt dan kortgekamd haar, kunt u beter een masker zoeken zonder klittenband.
  • Wat is het materiaal van uw voorkeur? De meeste goede maskers zijn gemaakt van traagschuim of zijde. Zijde is zeer zacht voor de huid, en er zijn aanwijzingen dat het bepaalde voordelen voor de gezondheid van de huid heeft. Traagschuim is heel zacht en vormt zich een beetje naar uw gezicht