Artikels Plaatsen
Image default
Dienstverlening

Hoe kies je een waterontharder?

De waterontharder heeft zijn opkomst gemaakt in Nederland. Waar 5 jaar geleden mensen nog niet heel bekend waren met een waterontharder zien wij dat de afgelopen jaren de vraag steeds groter en groter wordt. Dat is te verklaren door twee factoren: 1) omdat Nederlanders over het algemeen steeds meer verdienen en 2) omdat het online aanbod in Nederland ook uitgebreider wordt. Waar er een paar jaar geleden nog maar een paar aanbieders waren waar je een waterontharder kon bestellen zijn dat er nu een kleine 50 in Nederland.

Waarom een waterontharder bestellen?

Kort nog een opsomming van de voordelen van een waterontharder:

  1. Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee. Omdat er geen kalkaanslag rondom de warmte-elementen van bijvoorbeeld je wasmachine ontstaat, gaan ze minder snel kapot.
  2. Je kleding gaat langer mee. Normaal zorgt kalkhoudend water ervoor dat je kleding sneller slijt. Met een waterontharder heb je hier dus geen last meer van!
  3. Je wasmiddelen zijn effectiever. Kalkhoudend water zorgt er normaal voor dat je wasmiddel minder effectief is. Je gebruikt dus waarschijnlijk meer wasmiddel dan nodig is! Wanneer je een waterontkalker hebt hoef je minder sop te gebruiken.
  4. Je bespaart geld. Door bovenstaande punten bespaar je gemiddeld €125,- per persoon, per jaar. Dus de waterontharder is zo terugverdiend.

Wat voor waterontharder kiezen?

Als je op zoek gaat naar een waterontharder zijn er twee soorten waar je uit kunt kiezen:

  1. Een magneet-ontharder: deze goedkope magneten worden op de waterleiding geplaatst en zouden de kalkdeeltjes neutraliseren. Dit werkt in de praktijk echter niet goed en vaak komt de kalkaanslag binnen een paar weken weer terug.
  2. Een hars-ontharder: dit zijn de meest gekochte waterontharders en ook degene met het langste effect. Het kalkhoudende water wordt door een cilinder met hars gehaald die de calcium uit het water haalt. De harsbolletjes worden automatisch na een bepaalde periode schoongemaakt door het apparaat om vervolgens het proces weer te herhalen. Deze waterontharders sluit je aan op de waterleiding en nemen wat meer ruimte in beslag.

Wij adviseren de tweede optie: de hars-ontharders. Wanneer je voor deze optie kiest is het belangrijk om van tevoren te weten waar je de ontharder voor wilt gebruiken. Heb je een regendouche met veel waterverbruik dan moet je namelijk een ontharder kiezen met een hoge doorstroom.

Advies nodig?

Heb je advies nodig of wil je graag kijken wat de kosten zijn van een kwalitatieve waterontharder? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Hydrotense. Deze partij is al de nodige jaren gespecialiseerd in waterreiniging en -ontharding.