Artikels Plaatsen
Image default
Electronica en Computers

Installeren IP camera

De installatie van IP-beveiligingscamera’s is de laatste paar jaar gestaag toegenomen. Een IP-camera (Internet Protocol Camera) is een digitale videocamera die wordt gebruikt voor bewaking en die de mogelijkheid heeft om gegevens te verzenden en te ontvangen via een computer en het internet.

Hoewel de installatie van een IP-camera relatief eenvoudig is, is de grootste uitdaging vanuit beveiligingsoogpunt hoe ervoor te zorgen dat hackers uw camera niet op het internet vinden. Hieronder vindt u enkele installatietips die zullen helpen uw IP-beveiligingscamera te beveiligen tegen nieuwsgierige ogen.

Zorg ervoor dat de firmware van uw camera is bijgewerkt

Up-to-the-minute IP beveiligingscamera’s worden geleverd met een aanpasbare firmware. Als een beveiligingsfout wordt ontdekt, herstelt de fabrikant van de camera de gevoeligheid vaak door de firmware bij te werken. De firmware kan worden bijgewerkt vanaf de officiële website van de fabrikant via de beheerconsole.

Controleer dus regelmatig de website van de fabrikant van uw IP-beveiligingscamera voor de nieuwste versie van de firmware die niet gevoelig is voor misbruik door hackers en andere internetgebruikers.

Houd de camera’s lokaal

Om te voorkomen dat uw camerabeelden op het internet terechtkomen, moet u voorkomen dat ze op het internet worden aangesloten. Voor meer privacy en veiligheid kunt u uw camera’s lokaal houden en ze vergrendelen op een niet-routeerbaar intern IP-adres. Merk op dat zelfs met een niet routeerbaar IP adres, uw beveiligingscamera nog steeds kwetsbaar kan zijn voor software die het kan blootstellen aan het internet. Het is daarom noodzakelijk dat u de officiële website van de fabrikant controleert om te leren hoe u uw camera uitsluitend kunt vergrendelen op een lokale internetmodus.

Zorg ervoor dat uw camera’s beveiligd zijn met een wachtwoord

De meeste IP beveiligingscamera’s worden niet geleverd met wachtwoordbeveiliging voor video feeds. De fabrikant gaat ervan uit dat uw primaire doel is om de camera aan de praat te krijgen en later te beveiligen. Vergeet niet om uw camera na de eerste installatie te beveiligen met een wachtwoord, zodat de camera niet voor iedereen toegankelijk is.

De meeste IP beveiligingscamera’s bieden een vorm van basis authenticatie. Scherm de camerafeeds af met een unieke gebruikersnaam en een zo sterk mogelijk wachtwoord dat periodiek moet worden gewijzigd.

Wijzig het standaard Admin Account en stel een nieuw Admin Wachtwoord in

Het is belangrijk om de standaard admin naam en wachtwoord, ingesteld door de fabrikant, te wijzigen. U kunt toegang krijgen tot het standaardaccount door de officiële website van de fabrikant te bezoeken en te klikken op de ondersteuningssectie voor het cameramodel. Als u het standaardwachtwoord voor de beheerdersnaam vergeet of niet wijzigt, kunt u uw camerafeeds blootstellen aan zelfs de meest beginnende hackers.

Schakel de WPA2-codering in als uw camera draadloos is

Als uw IP beveiligingscamera is voorzien van WPA, dient u deze te vergrendelen op een WPA gecodeerd draadloos netwerk om er zeker van te zijn dat draadloze afluisteraars geen verbinding kunnen maken of toegang hebben tot uw video feeds.

Monteer uw camera’s strategisch

Vermijd het plaatsen van uw IP beveiligingscamera op plaatsen waar u zich niet op uw gemak voelt om door vreemden gezien te worden. Er is altijd een mogelijkheid dat een ongewenst persoon de camera ziet. Probeer de camera te verbergen, zelfs als dat betekent dat u bepaalde delen van uw huis of bedrijfspand buiten de deur moet houden. U weet immers nooit zeker waar vreemden toe in staat zijn als het om uw veiligheid gaat.

De mate waarin IP beveiligingscamera’s door huiseigenaren worden opgepikt, wijst erop dat ze niet meer weg te denken zijn. Het spreekt vanzelf dat u beter af bent met de basisinstallatie als u besluit om ze deel uit te laten maken van uw huis of bedrijf beveiligingsapparatuur.

 

https://www.securitythuis.nl/