Artikels Plaatsen
Image default
Dienstverlening

Met blusschuim krijgt vuurgevaar geen kans

We weten allemaal hoe belangrijk het is dat uw werkplek of woning brandveilig is. Met brandoefeningen en blusapparaten trachten we het brandgevaar in te perken. Toch valt het voor dat een gevaarlijk vloeistofbrand uitbreekt en daarop wilt u uiteraard voorbereid zijn. Blusschuim is namelijk een van de weinige middelen waarbij u de agressieve vlammen van een vloeistofbrand onder controle krijgt. Bij Fire Security helpen ze graag om uw blussystemen te voorzien van de mogelijkheid om te werken met blusschuim. Dan bent u altijd voorbereid op het ergste.

Gevaarlijke vlammen verstikken met blusschuim

De reden waarom blusschuim zo doeltreffend branden blust is door zijn dubbele werking. Het koelt namelijk, net zoals water, de vlammen af waardoor de verbranding steeds moeizamer verloopt. In sommige gevallen is dit helaas niet genoeg om de vlammen volledig te bedaren. Daarom dat bij blusschuim er ook een verstikkend effect aanwezig is. De schuim isoleert de vlammen namelijk wat de aanvoer van zuurstof belemmerd. Aangezien zuurstof essentieel is bij het verbrandingsproces, wordt het vuur toegang ontzegd tot zijn belangrijkste brandstof. Doordat de vlammen geïsoleerd zijn, is de kans ook enorm klein dat voorwerpen in de nabije omgeving ontsteken. Blusschuim zorgt er dus voor dat u de vlammen op een precieze locatie houdt en daarbij ook meer controle krijgt over de intensiteit van het vuur.

Uw blustoestel voorbereiden op het ergste

Fire Security installeert de speciale mengsystemen van het hoogwaardige Firedos graag in de pompkamers van uw bluswaterleidingen of elders op uw blustoestel. Natuurlijk zijn brandsituaties heel variërend waardoor telkens een andere aanpak doeltreffender is. De bijmengsystemen beschikken daarom ook over een verstelbaar percentage van schuim zodat u telkens zeker bent dat u optimaal aan het blussen bent. U hoeft ook geen zorgen te maken over een bepaalde druk om schuim te creëren, aangezien het systeem, ongeacht debiet of waterdruk schuim creëert. Ook hoeft u het systeem na gebruik niet te spoelen, wat het gebruiksgemak alleen maar verhoogt.

https://firesecurity.be