Artikels Plaatsen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Middeleeuws schoolreisje

Een schoolreisje organiseren… iets waar veel bij komt kijken. Allereerst de activiteit: wat kan je vinden waar groep 1 t/m 8 zich kan vermaken gedurende de dag? Je komt dan al snel uit bij een activiteit als de Efteling bezoeken of naar het Prehistorisch buitenmuseum Het Archeon. Vervolgens moet je ook het logistieke proces gaan regelen: hoe krijg je alle kinderen en begeleidende ouders naar de locatie? Waarschijnlijk moet je dus een aantal bussen gaan huren. Hoe dan ook, veel geregel! Wist je echter dat er ook een andere optie is?

Paskal van het bedrijf ‘Ridders Op School’ heeft van zijn passie zijn werk gemaakt, namelijk Middeleeuwse evenementen organiseren. Paskal en zijn team geven Middeleeuwse shows bij open dagen van verschillende kastelen door heel Nederland en daarnaast verzorgen ze schoolreisjes op school. Een schoolreisje op school houdt in dat de school omgetoverd wordt tot Middeleeuws festijn en dat je dus ook geen vervoer hoeft te regelen. Dit hoeft alleen als het schoolplein niet groot genoeg is en we bijvoorbeeld naar een extern veld in de buurt moeten.

schoolreisje

 

Zie je het al voor je? Ridders volledig in harnas, zwaarden, schilden en paarden. Uit ervaring weten we dat dit voor veel enthousiasme zorgt bij de kinderen (en ook de ouders en leraren). De ridders nemen je tijdens de dag mee op verschillende uitdagingen en oefeningen. Afhankelijk van de beschikbare tijd zijn er twee pakketten die gekozen kunnen worden:

  1. Project Camelot

Als je kiest voor Project Camelot dan word je een complete dag meegenomen door het team. Er worden 10 verschillende spellen uitgevoerd waaronder boogschieten, zwaardvechten, ballengooien, ringsteken en meer. Aan het einde van de dag wordt er door de ridders een riddertoernooi gehouden waarbij de twee hoofdridders onderling wat uit te vechten hebben. De school wordt in twee teams onderverdeeld waarbij elk team een van de ridders aanmoedigt. Er is hier ook de mogelijkheid om een aantal leraren te betrekken in het gevecht. De leraren worden dan gedurende de dag klaargestoomd voor het gevecht met een choreografie. Als dit mogelijk is raden we dit altijd aan, dit geeft een extra dimensie aan de dag met extra leuke herinneringen. De kosten voor een hele dag zijn €1850,- + €5,- per kind.

 

  1. Middeleeuws circuit

Heb je iets minder tijd? Geen probleem! Dan is er ook de optie om het Middeleeuwse circuit te kiezen. Dit duurt ongeveer 2,5 uur waarin de kinderen in groepjes van 10 verschillende spellen doen onder begeleiding van een van onze acteurs/teamleden. De kosten hiervoor zijn €550,- per circuit plus de reiskosten.