Artikels Plaatsen
Image default
Artikel marketing

Regelgeving uitbesteden

Weet jij wat een WKR is? Dat is een werkkostenregeling, maar weet jij wat dat precies inhoudt? Een werkkostenregeling bestaat sinds 2010 en is verplicht sinds 2015. Weet jij ook andere regels rondom salarisadministratie, want het is best een ingewikkeld onderwerp?

Het is niet verwonderlijk dat je niet zoveel van zulke onderwerpen afweet. Het zijn ook geen onderwerpen die noodzakelijk zijn om te kunnen blijven leven. Het gaat slechts over een bos aan regelgeving die we zelf hebben bedacht. Gelukkig zijn er wel mensen die nog wel weten waar ze het over hebben.

Eén van deze mensen (in dit geval een bedrijf) is CBBS. CBBS is een bedrijf dat zich – kort samengevat – bezig houdt met regelgeving in enkele moeilijke cao’s. Ze is met name actief in de CAO-bouw en in de schilders cao. Ze houdt zich bijvoorbeeld bezig met salarisadministratie, met HRM vraagstukken en verleent in het HRM vraagstuk ook consultancy en ze houdt zich bezig met urenregistratie en met juridische zaken.

Hiermee heeft ze zich gespecialiseerd in alles wat maar met personeel te maken heeft in de bouw- en schilder branche. Deze branches kenmerken zich door de ingewikkelde regelgeving, waardoor het voor de ondernemers maar ook voor andere advieskantoren niet aantrekkelijk is om zich met deze branche te bemoeien.

Door haar specialisatie kan ze tegen een lagere prijs – dan een schilder of ZZP-er dat zou kunnen – de salariszaken en andere dingen regelen. Hiermee wordt het heel aantrekkelijk om deze activiteiten uit te besteden aan het bedrijf CBBS. Zeker wanneer je het over juridische procedures hebt, want deze procedures zijn lang en moeilijk en er is bij ondernemers vaak geen kennis van dit soort zaken. Als een CAO al ingewikkeld is hoe moet het dan als het niet duidelijk is of een CAO in een bepaalde situatie geldig is of dat de wet in een bepaalde situatie zou moeten gelden.

http://www.cbbs.nl/