Artikels Plaatsen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Heeft u voor een gerechtelijke reorganisatie een advocaat ondernemingsrecht nodig?

Het kan iedereen die een bedrijf heeft gebeuren: door omstandigheden verkeert uw bedrijf in financieel zwaar weer en dreigt faillissement. En natuurlijk wilt u er alles aan doen om uw bedrijf hiervoor te behoeden. Er is een manier om wat ademruimte voor uw bedrijf te creëren, en dat is een verzoek indienen voor een gerechtelijke reorganisatie. Dit is een juridisch traject wat u het beste kunt doorlopen met de steun van een advocaat gespecialiseerd in ondernemingsrecht. U kunt voor juridische bijstand bij een gerechtelijke reorganisatie altijd vrijblijvend contact opnemen met het advocatenkantoor Caluwaerts Uytterhoeven. 

Vakkundige juridische ondersteuning bij de aanvraag van een gerechtelijke reorganisatie

Wanneer u als bedrijf uw schulden niet meer kunt voldoen geeft een gerechtelijke reorganisatie uw bedrijf de tijd om een doorstart te kunnen maken. Deze reorganisatie is eigenlijk overeenkomst die u afsluit met alle schuldeisers. Met behulp van een advocaat ondernemingsrecht komt u met hen tot een overeenkomst dat ze collectief afzien van een deel van de openstaande schuld. U kunt een gerechtelijke reorganisatie aanvragen middels een verzoekschrift dat de advocaat ook voor u kan opstellen en voorzien van de benodigde documentatie. Wanneer uw verzoek door de rechter wordt toegewezen krijgt u meestal drie tot 6 maanden uitstel voor betalingen aan uw schuldeisers. Deze tijd kunt u benutten om een herstructureringsplan op te stellen met hulp van uw advocaat om uw bedrijf weer op de rails te krijgen.  

Advocaat ondernemingsrecht, uw rots in de branding bij juridische bedrijfskwesties

Naast dat een advocaat ondernemingsrecht uw rots in de branding kan zijn bij een gerechtelijke reorganisatie kan hij u ook bijstaan bij andere bedrijfsgerelateerde juridische kwesties, bijvoorbeeld het opheffen van een vennootschap, het oplossen van een handelsgeschil of om het intellectuele eigendom van uw bedrijf te beschermen. Bent u op zoek naar een bekwame jurist die zich heeft gespecialiseerd in ondernemingsrecht van bent u bij advocatenkantoor Caluwaerts Uytterhoeven aan het juiste adres.