Artikels Plaatsen
Image default
Internet marketing

Hoe krijg je vaste klanten op je webshop?

Hoe krijg je vaste klanten op je webshop?

Voor een succesvolle webwinkel is meer nodig dan alleen een goed product. Je moet in staat zijn om vaste klanten aan te trekken die steeds weer bij je komen kopen. Die klanten krijgen kan een uitdaging zijn, vooral als je vanaf nul begint. U moet ervoor zorgen dat uw webwinkel zich onderscheidt van de concurrentie en iets unieks biedt dat klanten elders niet kunnen krijgen. Gelukkig zijn er een paar beproefde strategieën die je kunt gebruiken om die vaste klanten te krijgen. Met de juiste combinatie van marketing, klantenservice en productaanbod kunt u een trouwe klantenkring opbouwen die blijft terugkomen voor meer.

Identificeer uw doelklanten

De eerste stap om meer klanten op je webshop te krijgen is te identificeren wie je doelklanten zijn. Om dit te doen, moet je naar je concurrenten kijken en zien wie er bij hen koopt. Vervolgens moet je uitzoeken waarom deze klanten bij je concurrenten kopen en niet bij jou. Wat weerhoudt deze klanten ervan om bij u te kopen? Is het de productselectie? De prijzen? Het ontwerp van de website? U moet uitzoeken wat uw doelklanten ervan weerhoudt bij u te kopen, zodat u veranderingen kunt aanbrengen om hun problemen aan te pakken. Als u niet weet wie uw doelklanten zijn, zal het moeilijk zijn om een succesvolle online winkel te bouwen.

 

Om vaste klanten te krijgen moet u natuurlijk eerst bezoekers hebben. Door middel van het inzetten van een linkbuilding bureau heeft u die eerste stap voor elkaar: het krijgen van verkeer naar uw website. Daarna is het optimaliseren voor de bezoekers om ze aan te sturen naar de juiste pagina’s.

Optimaliseer uw website voor klanten

Uw productaanbod is geweldig, maar het maakt niets uit als klanten het niet kunnen vinden op uw website. Uw website is de eerste interactie die klanten met uw merk hebben, en het is belangrijk dat deze geoptimaliseerd is om de verkoop te stimuleren. Uw website moet gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren zijn, zodat klanten snel kunnen vinden wat ze zoeken. U moet het klanten ook gemakkelijk maken om uw contactgegevens te vinden, zoals uw openingstijden, verzendingsvoorwaarden en retourbeleid.

 

Hier zijn enkele manieren waarop u uw website kunt optimaliseren voor klanten: Het ontwerp van uw website moet duidelijk en visueel aantrekkelijk zijn. Uw afbeeldingen en informatie moeten gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn. Het ontwerp en de lay-out van uw website moeten consistent zijn met uw merkidentiteit, inclusief uw kleurenpalet, logo en andere afbeeldingen. U kunt een webdesigner inhuren om een website op maat te maken, of u kunt een drag-and-drop website builder gebruiken als u niet over de ontwerp- of codeervaardigheden beschikt om een website vanaf nul te maken.

Maak een aantrekkelijk productaanbod

Het productaanbod op uw website is wat klanten ertoe zal aanzetten bij u te kopen. Het is belangrijk een middenweg te vinden tussen te weinig producten en te veel producten, want beide situaties kunnen uw verkoop belemmeren. Te weinig producten: Als u te weinig producten op uw website heeft, zullen klanten niet genoeg opties hebben om uit te kiezen en kunnen ze besluiten om in plaats daarvan bij uw concurrenten te kopen. U wilt niet al uw eieren in één mandje stoppen en hopen dat één product goed genoeg verkoopt om uw bedrijf te ondersteunen – u wilt een verscheidenheid aan producten aanbieden om verschillende klanten aan te spreken. Te veel producten: Als u te veel producten op uw website hebt, zullen klanten het moeilijk hebben om te beslissen wat ze moeten kopen en kunnen ze overweldigd worden door het aanbod, waardoor ze weglopen zonder iets te kopen. U wilt niet te veel producten op uw website hebben omdat het dan moeilijk wordt voor klanten om door de website te navigeren en te vinden wat ze zoeken. In plaats daarvan wilt u een verscheidenheid aan producten aanbieden die verschillende klanten aanspreken.

Bied kortingen aan om herhalingsaankopen aan te moedigen

Een van de beste manieren om terugkerende klanten op uw webwinkel te krijgen, is door kortingen aan te bieden op producten die klanten vaak kopen. Dit is een geweldige manier om klanten aan te moedigen meer te kopen en terugkerende klanten te worden. U kunt kortingen op producten aanbieden als een eenmalige promotie, of u kunt kortingen inbouwen in uw prijsstructuur om er een terugkerend kenmerk van uw winkel van te maken. 

 

Als u een promotie op uw website aanbiedt, zorg er dan voor dat deze prominent aanwezig is op uw homepage en andere productpagina’s, zodat klanten de deal niet missen. U kunt een loyaliteitsprogramma gebruiken om klanten aan te moedigen vaker te kopen, waardoor u ook uw meest frequente kopers kunt identificeren. Een loyaliteitsprogramma kan veel verschillende vormen aannemen, maar het basisidee is dat klanten punten of beloningen verdienen telkens als ze bij uw winkel kopen. U kunt een loyaliteitsprogramma opzetten met behulp van een app van derden die met uw website integreert.

Maak contact met klanten op sociale media

Een andere manier om meer klanten op je webshop te krijgen is door met ze in contact te komen op sociale media. Je kunt deals en promoties plaatsen om bestaande klanten aan te moedigen meer te kopen, maar je kunt ook nieuwe klanten uitnodigen om je te volgen op social media. U kunt productaanbevelingen, kijkje achter de schermen van uw bedrijf en tips voor het gebruik van uw producten plaatsen.

 

U kunt sociale media ook gebruiken om te reageren op vragen van klanten en een uitstekende klantenservice te bieden door hun vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Probeer zo snel mogelijk te reageren op opmerkingen en vragen van klanten op sociale media, en probeer hun problemen zo snel mogelijk op te lossen. U wilt uw klanten niet laten wachten op een antwoord. Zorg voor een uitstekende klantenservice om een loyaal klantenbestand op te bouwen dat blijft terugkomen voor meer.

Focus op klantenservice

Hoewel contact maken met klanten op sociale media belangrijk is, vergeet niet om je ook via je andere communicatiekanalen te richten op het bieden van uitstekende klantenservice. U kunt klantenservice bieden via uw website contactformulier, e-mailadres of telefoonnummer. Maak het klanten gemakkelijk om contact met u op te nemen als ze vragen of problemen hebben met hun aankoop. Reageer zo snel mogelijk op e-mails en telefoontjes van klanten en probeer hun problemen zo snel mogelijk op te lossen. Zorg ervoor dat uw website gemakkelijk te vinden contactinformatie heeft, en vergeet niet uw e-mailadres en telefoonnummer te vermelden op productpagina’s en in uw FAQ-sectie. Neem de meest voorkomende vragen en antwoorden op in uw FAQ-sectie en zorg ervoor dat de informatie nuttig en relevant is. U wilt klanten niet achterlaten met onbeantwoorde vragen – zorg ervoor dat u hun problemen zo snel mogelijk oplost en ze zullen blijven terugkomen op uw website.

Houd klantendossiers bij

Als je meer klanten op je webshop wilt krijgen, moet je ervoor zorgen dat je contact houdt met je klanten als ze aankopen doen. Zorg ervoor dat u klanten om hun contactgegevens vraagt, waaronder hun naam, e-mailadres en telefoonnummer, voordat ze hun eerste aankoop doen. U kunt deze contactgegevens gebruiken om speciale aanbiedingen en promoties naar uw klanten te sturen en uw trouwste kopers te identificeren. U kunt deze contactgegevens ook gebruiken om klanten te bereiken als ze ooit een probleem hebben met hun aankoop en hulp nodig hebben. Zorg ervoor dat u deze contactinformatie bijhoudt en op een veilige plaats bewaart, zodat u klanten zo nodig kunt bereiken. U kunt een CRM of customer relationship management tool gebruiken om uw klantinformatie bij te houden en uw klantrelaties te beheren.

Maak gebruik van verwijzingsprogramma’s

Een andere manier om meer klanten op je webshop te krijgen is het aanbieden van een doorverwijzingsprogramma. Met een doorverwijzingsprogramma kunnen klanten een commissie verdienen voor het uitnodigen van hun vrienden en familieleden om aankopen te doen in je webwinkel. Je kunt een doorverwijzingsprogramma aanbieden via sociale media of e-mail. Als u dit goed doet kunt u het ook verwerken als onderdeel van uw linkbuilding.

 

Maak het klanten gemakkelijk om geld te verdienen door hun vrienden en familieleden uit te nodigen door een royale commissie aan te bieden. Als u een doorverwijzingsprogramma via e-mail aanbiedt, voeg dan een duidelijke call-to-action toe die klanten informeert wat ze moeten doen om een commissie te verdienen. U wilt dat klanten begrijpen hoe ze geld kunnen verdienen door hun vrienden en familieleden naar uw webwinkel te verwijzen.

Feedback van klanten analyseren

Tot slot wil je de feedback van klanten analyseren om verbeterpunten te identificeren en waar nodig wijzigingen in je bedrijf aan te brengen. Je kunt op een paar manieren feedback van klanten krijgen, waaronder enquêtes en enquêtes op sociale media. U kunt klanten om feedback vragen in de bevestigingsmail die ze ontvangen na het doen van een aankoop, of door regelmatig enquêtes te versturen. U kunt ook sociale media gebruiken om uw klanten te polsen en hen specifieke vragen te stellen over hun ervaring met uw webwinkel. Zorg ervoor dat u alle feedback die u van klanten krijgt, doorleest en verbeterpunten vaststelt, zodat u uw bedrijf kunt verbeteren. Feedback van klanten is een geweldige manier om verbeteringen aan te brengen in uw bedrijf en meer klanten op uw webwinkel te krijgen.