Artikels Plaatsen
Image default
Energie

Maak uw gebouw keuringsklaar met een situatieschema voor de elektriciteit

Bij zowel een nieuwbouw als een renovatie is het verplicht om de elektrische installaties en leidingen in kaart te brengen. Dit gebeurt aan de hand van een ééndraadschema en een situatieschema van de elektriciteit. Beide zijn wettelijke verplicht en dat is voor verschillende redenen. Zo is het allereerst belangrijk voor de veiligheid om zicht hierop te hebben bij noodgevallen. In het geval van een brand of bij vochtproblemen zijn de locaties van uw elektrische installaties belangrijk. Daarnaast is het ook handig om over dit overzicht te beschikken wanneer een defect zich voordoet. De elektricien kan dan namelijk op basis van het situatieschema precies weten hoe uw elektriciteit is aangesloten en zodoende het probleem snel identificeren. Reken hiervoor op de expertise van Helfa.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Bij Helfa helpen ze u graag bij het tekenen van een situatieschema en een ééndraadschema van de elektriciteit. Zij beschikken over de ervaring en deskundigheid om dit probleemloos voor u te volbrengen. Allereerst tekenen zij een ééndraadschema dat een schematische weergave is van alle kabels, leidingen en installaties, die aangeduid worden met universele symbolen. Diezelfde symbolen worden ook gebruikt in het situatieschema, waarbij de elektriciteit op een plattegrond van uw gebouw weergegeven. Beide schema’s zijn zodanig opgesteld dat iedereen met de nodige kennis van elektriciteit snel en duidelijk alles kan identificeren. Zo kan het ook helpen bij het correct aanleggen van de leidingen in uw nieuwbouw of het herorganiseren van verouderde installaties bij renovatieprojecten.

Contacteer deze expert

Gaat u beginnen aan een nieuwbouw- of renovatieproject? Dan wilt u uiteraard dat uw gebouw meteen keuringsklaar is. Hier is het tekenen van een ééndraadschema en situatieschema van de elektriciteit absoluut noodzakelijk. Daarvoor doet u het liefst beroep op een ervaren expert. Neem contact op met de deskundige medewerkers van Helfa en zij zorgen dat uw elektrische installaties meteen in orde zijn.

https://www.helfa.be/