Artikels Plaatsen
Image default
Energie

Overweegt u om een stroomgenerator te kopen voor uw boot?

Wat is er mooier dan op een mooie zomerse dag ergens te ankeren met uw eigen boot? Voor veel mensen is een boot het ultieme gevoel van vrijheid. Met een boot bent u heerlijk op het water en kunt u plekken aandoen die niet bereikbaar zijn voor een auto of een camper. Als u een boot heeft is een goede stroomvoorziening essentieel. U heeft namelijk niet alleen stroom nodig om de startmotor te starten maar ook voor uw navigatiesysteem, de verlichting en de voorzieningen in de kajuit. Om de stroomvoorziening aan boord goed te regelen, is het nodig om een stroomgenerator te kopen. U kunt wanneer u een stroomgenerator wilt kopen, eens een kijkje nemen bij Navex Elektro in Wommelgem.

Waar moet u op letten als u een generator gaat kopen voor uw boot?

Stroom aan boord van uw boot wordt geleverd door de batterijen. Meestal heeft u een startbatterij en een of meerdere batterijen die ertegen kunnen om diep te worden ontladen, bijvoorbeeld een deep cycle batterij of een lithium batterij. Om ervoor te zorgen dat ook uw huishoud batterij wordt geladen heeft u een stroomgenerator nodig. Soms gebruikt men voor lange reizen een dieselgenerator, maar voor dagelijks gebruik is het veiliger en bovendien ook stiller om generator te gebruiken die u kunt aansluiten op de walstroom. Een generator is in staat om meerdere batterijen tegelijk op te laden. De generatoren die geschikt zijn voor gebruik aan boord zijn ook bestand tegen zout water, beveiligd tegen schokken, trillingen en het overladen van de batterij. Wilt u ook gebruik kunnen maken van apparaten die werken op wisselstroom als u voor anker ligt, dan moet u een stroomgenerator met een omvormer kopen. 

Advies als u een stroomgenerator wilt kopen voor uw boot

Aangezien er veel factoren zijn die bepalen welke stroomgenerator de juiste is voor uw boot kunt u het beste eerst informatie inwinnen bij Navex Elektro in Wommelgem. Met hun advies kunt u de juiste stroomgenerator kopen. Aarzel niet om contact op te nemen, de juiste contactinformatie staat op de website van het bedrijf.

https://www.navexelektro.be/